FETÖ davası sanığı stajyer avukat: Kendimi 'Rana' olarak tanıttım çünkü...

Bartın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında açılan davada, stajyer avukat sanığın yargılanmasına devam edildi.

Yayınlanma: 01.11.2018 - 14:53
Abone Ol google-news

Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla tutuksuz yargılanan stajyer avukat N.K. ile avukatı hazır bulundu.

Talimatla alınan tanık ifadelerine karşı diyeceği sorulan N.K, sohbetlere davette bulunduğu iddialarını kabul etmediğini, kimseden talimat almadığını ve örgüt lehine bir söylemi olmadığını ileri sürdü.

Ankara'da üniversitede öğrenim gördüğü dönemde ekonomik sıkıntılar nedeniyle ve babasının isteğiyle 3 ay boyunca örgüt evlerinde kaldığını belirten, 3 ay sonrasında örgütle bir bağının kalmadığını öne süren N.K, "Ben sohbet düzenlemedim, sohbet vermedim. Evde kaldığım sürece kendimi 'Rana' olarak tanıttım çünkü örgütten uzaklaşmak istiyordum, ayrıldığımda beni bulamamaları için bu ismi kullandım. Ayrıldıktan sonra da örgütle bağlantılı kimseyle bir görüşmem olmadı." ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması ve tanıkların dinlenilmesi için duruşmayı 14 Aralık'a erteledi.

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanık hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler