Kardeşine böbreğini verecekken tutuklandı

Diyaliz hastası kardeşine böbreğini verecekken gözaltına alınıp tutuklandı, tutuksuz yargılanma talepleri de reddedildi...

Yayınlanma: 05.11.2018 - 19:43
Abone Ol google-news

Selda Özçellik iki böbreği de olmayan kardeşi Aytaç Özçellik’e böbreğini vermek için hastanede gerekli tetkikleri yaptırdığı dönemde gözaltına alınıp tutuklandı. Ablasının tutuklanmasıyla Aytaç Özçellik için tek umut da yok oldu. Bir yılı aşkın süredir tutuklu olan Selda Özçellik, “Tek isteğim ağır hasta olan kardeşime böbreğimi verebilmek. Ailemiz kalabalık ancak böbreğin uyuştuğu tek kişi benim. Tutuksuz yargılanmak istedim. Bunun için tüm belgeleri mahkemeye sundum. Ancak talebim reddedildi. Mahkemenin keyfi tutumu nedeniyle kardeşim ölüm sınırına getirildi. Kardeşimin katili olmasınlar” dedi.

16 saat diyalizde...
İki çocuk babası Aytaç Özçellik, 2015 yılından beri kronik böbrek yetmezliği hastası. Haftanın dört günü toplamda ise 16 saat diyalize girmek zorunda. Hastalığı nedeniyle çalışamayan Özçellik, hastane ve ev arasında mekik dokurken ablası Selda Özçellik’in kendisine böbreğini vereceğini söyledi. Selda Özçellik kardeşine böbreğini vermek için Adana Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tetkikler yaptırmaya başladı. Her şey yolunda giderken Özçelik DHKP/C’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınıp tutuklandı. Bir yılı aşkın süredir tutuklu bulunan Özçellik iki ay önce ilk kez mahkemeye çıkarıldı. Nakil işlemlerinin yapılması için tutuksuz yargılanma talep eden Özçellik’in talebi mahkeme tarafından reddedildi. Özçellik 9 Kasım günü bir kez daha yargıç karşısına çıkarılacak. Tek isteği ise tahliye edilip nakil işlemlerine başlayabilmek.

Cumhuriyet’e konuyla ilgili bir mektup yollayan Selda Özçellik, yeğenleri Yaren ve Yunus’un babalarıyla istedikleri gibi oyun oynayabilmesi için kardeşine böbreğini vermeye ilk günden beri gönüllü olduğunu belirterek “İftiracı bir gizli tanığın beyanları nedeniyle böbrek naklini gerçekleştiremedik. Tutuklandığım ilk haftadan beri kardeşimin sağlık durumuna ilişkin raporlarını avukatlarım aracılığıyla yetkililere sundum. Tutuksuz yargılanma talebinde bulundum. Bu talebim bir yıl boyunca görmezden gelindi. Mahkemenin keyfi tutumu nedeniyle kardeşim ölüm sınırına getirildi. Kardeşimin böbrek nakli ile iyileşmesini beklerken bu haksız tutuklama nedeniyle durumu ağırlaşınca annem kalp krizi geçirdi. İlk duruşmamda tahliye edilmedim. Mahkeme heyetine kardeşimin katili olmayın dedim. Buna rağmen davam iki ay sonraya ertelendi. Kardeşime böbreğimi vermek istiyorum. Kardeşimin katili olmasınlar” diye yazdı. Telefonla ulaştığımız Aytaç Özçellik ise tek umudunun ablası olduğunu söyleyerek bir an önce tahliye edilmesini beklediğini aktardı.

‘Sağlık hakkı engelleniyor’
Özçellik’in avukatlarından Berrak Çağlar, Selda Özçellik’in asılsız iddialarla tutuklandığını belirterek “Nakil yapılacak bir böbrek varken bu kadar hayati işlemin yapılamaması korkunç bir şey. Müvekkilin kendisinin ve kardeşinin sağlık hakkı engelleniyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler