Hükümete yakın yazardan Kaşıkçı cinayetiyle ilgili yeni iddia

Hükümete yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi Cemal Kaşıkçı'yla ilgili yazısında ikinci bir ses kaydı olduğunu iddia etti.

Yayınlanma: 16.11.2018 - 08:44
Abone Ol google-news

Selvi, Cemal Kaşıkçı olayına ilişkin yazdığı yazıda "Türkiye’nin elinde sadece cinayet sırasında tespit edilen ses kaydı yok. Bir değil, iki ses kaydından söz ediliyor. Birinci ses kaydının 7 dakika olduğu söyleniyordu. İkinci ses kaydının ise 15 dakika olduğu ve dikkatle dinlenildiğinde cinayetin önceden planlandığının net bir şekilde anlaşıldığı söyleniyor" ifadelerinde bulundu.

Selvi'nin yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

Soruşturmayı yürüten Suudi başsavcı Suud el Muceb, Kaşıkçı olayının planlı bir cinayet olduğunu söylemişti. Ancak hazırlanan iddianamede cinayeti kim planladı sorusuna cevap verilmedi. Kaşıkçı cinayetine karışan 5 kişi hakkında idam talebinde bulunulurken, bunların talimatı kimden aldıkları ve infazdan sonra kime bilgi verdikleri konusuna girilmedi. Kaşıkçı’nın öldürüldüğü ve cesedinin konsolosluk binasından dışarı çıkarıldığı belirtilirken cesedin nerede olduğuna değinilmedi. Kaşıkçı cinayetinde oklar Veliaht Prens’i gösterirken iddianamede, cinayetle Veliaht Prens arasına set çekmeye çalışıldı. Veliaht Prens’in etrafındaki çemberin daralması üzerine Kaşıkçı cinayeti, ergen psikolojisiyle hareket eden birkaç istihbaratçının infazına dönüştürülmek istendi. Oysa Suudi yönetimi şunu bilmiyor ki Türkiye’nin elinde sadece cinayet sırasında tespit edilen ses kaydı yok. Bir değil, iki ses kaydından söz ediliyor. Birinci ses kaydının 7 dakika olduğu söyleniyordu. İkinci ses kaydının ise 15 dakika olduğu ve dikkatle dinlenildiğinde cinayetin önceden planlandığının net bir şekilde anlaşıldığı söyleniyor.

CİNAYET ÖNCESİNE AİT SES KAYDI

Yazının başında ikinci bir ses kaydından söz etmiştim. İkinci ses kaydının cinayetten önceye ait olduğu söyleniyor. Suudi Arabistan’dan gelen 15 kişilik ekip ise konsolosluk binasında önceden yerini almış. Cemal Kaşıkçı 2 Ekim günü saat 13.17’de Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’ndan içeriye adım atıyor. Ancak Suudi infaz ekibi Kaşıkçı gelmeden 15 dakika önce kendi aralarında infazın nasıl gerçekleştirileceğini konuşuyor. İkinci ses kaydında önceden hazırlanan infaz planı gözden geçiriliyor, görevler hatırlatılıyor.

Bir delil de infazdan sonrasına ilişkin. 15 kişilik ekibin infazı gerçekleştirdikten sonra gerçekleştirdiği uluslararası telefon trafiği Türkiye’nin elinde.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler