Tarım destekleme ödemeleri başlıyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, çiftçilere tarımsal destek ödemeleriyle ilgili "Bugün itibarıyla başta organik tarıma destek olmak üzere yarım trilyonluk, 490 milyon TL'lik destekleme ödemelerini yapmaya başlıyoruz. Ödemeler bugün saat 18.00'den itibaren çiftçilerin hesabına aktarılacak" dedi.

Yayınlanma: 23.11.2018 - 10:54
Abone Ol google-news

 

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, İzmir'de düzenlenen 'Ege Ekonomik Forumu 2018'e katıldı. 

ÇİFTÇİYE TARIMSAL DESTEK

Bakan Pakdemirli, konuşmasının sonunda, çiftçilere tarımsal destek ödemelerinin bugünden itibaren yapılmaya başlanacağını belirterek, "Çiftçilere müjde vermek istiyorum. Bugün itibarıyla başta organik tarıma destek olmak üzere yarım trilyonluk, 490 milyon lira destekleme ödemelerini yapmaya başlıyoruz. Ödemelere bugün saat 18.00'den itibaren çiftçilerin hesabına aktarılacak" diye konuştu.

DESTEKLEME TUTARLARI AÇIKLANDI

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'nin destekleme açıklamasından sonra bakanlık yetkilileri de ödemelere ilişkin bilgi verdi. Buna göre, 2018 yılı destekleme ödemelerine bugün başlanacak. Destekleme ödemeleri ise şöyle açıklandı:

"Alan bazlı desteklemelerden, organik tarım desteği olarak 74 ilde 51 Bin 443 üreticiye 143,7 milyon TL, hayvancılık desteklerinden, hayvan genetik kaynaklarının geliştirilmesi desteklemesi olarak 37,5 milyon TL, biyolojik ve biyoteknik mücadele desteği olarak 9,4 milyon TL, süt tozu ve çiğ süt desteği olarak 12,9 milyon TL, kırsal kalkınma desteklerinden, kırsal kalkınma ekonomik yatırımlar ile bireysel basınçlı sulama desteği olarak 80,7 milyon TL, IPARD ulusal katkı payı olarak 40 milyon TL, diğer tarımsal desteklemelerden, tarım sigortaları desteği olarak 149,3 milyon TL, tarımsal danışmanlık desteği olarak 13,1 milyon TL, çiftlik muhasebe veri ağı katılım desteği olarak 3,4 milyon TL."

Böylelikle 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren toplam 12,7 milyar TL ile 2018 yılı için üreticilere verilmesi planlanan toplam 14,5 milyar TL'lik tarımsal destekleme ödemelerinin yüzde 88'lik kısmının ödenmiş olacağı açıklandı. Ödemelerin de bugün saat 18.00'den itibaren üreticilerin hesaplarına yatırılacağı kaydedildi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler