Sadece Ağustos'ta 24 kadın öldürüldü

Ağustos ayında 24 kadın erkekler tarafından öldürüldü. Kadınların yüzde 50’si kendi hayatlarına dair karar vermek istedikleri için öldürülürken en çok cinayet yine İstanbul’da işlendi.

Yayınlanma: 05.09.2014 - 23:47
Abone Ol google-news

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ağustos ayının cinayet bilançosunu açıkladı. Platformun verilerine göre kadınların yüzde 33’ü
kocaları, yüzde 17’si erkek kardeşleri tarafından öldürüldü. Yüzde 9’unun ise kim tarafından öldürüldükleri bilinmiyor. 

Katili canlı yayına çıkaran Seda Sayan kendini böyle savundu

Seda Sayan için Bakanlık harekete geçti

Seda Sayan’a gönderme

Platformdan yapılan açıklamada, toplum kadın cinayetlerini durdurmak isterken ulusal televizyon kanallarına kadın katillerinin konuk edildiğine dikkat çekilerek “Karısını tornavidayla 43 yerinden yaralayan adam alkışlatılıyor.

Haber ajanslarından karısını vuran erkeğin videoları yayınlanıyor. Yani elbirliğiyle suça teşvik edilen yayınlar yapılıyor. Hak ve özgürlükleri kısıtlayarak YouTube’u kapatan hükümet, televizyon programlarını yayından kaldıran RTÜK neden kadınların yaşam hakkını ihlal eden ve TCK’ye göre suç teşkil eden bu yayınların yapılmasıyla ilgili hiç sesini çıkarmıyor” denildi. Açıklamada, televizyon programları ve haber ajanslarının artık suça teşvik eden yayınlar yapmak yerine kadınların yaşamak için verdiği mücadeleyi  anlatması gerektiği vurgulandı.

Sayan'a bir tepki daha: Edep bilmez

RTÜK önünde Seda Sayan protestosu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler