Harem-selamlık havuz su kaçırıyor

“Asrın projesi” olarak sunulan Marmaray’daki su sızıntısının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize’ye yaptırdığı harem-selamlık yarı olimpik yüzme havuzunun da su tutmadığı ortaya çıktı.

Yayınlanma: 20.11.2013 - 19:41
Abone Ol google-news

İnşaat Mühendisleri Odası Rize Şube Başkanı Murat Yazıcı, çöp dolgu alanı üzerine kurulan havuz inşaatında uygun temel tipinin kullanılmadığını, yoldan geçen araçların etkisiyle oluşan titreşimin havuz zemininde çatlaklar oluşturduğunu açıkladı.

Başbakan Erdoğan, 26 Ağustos’ta memleketi Rize’yi ziyaretinde kent merkezi sahilinde daha önce çöplük olarak kullanılan dolgu alanına yarı olimpik harem- selamlık bir yüzme havuzu yapılacağını açıklamıştı. Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan proje 1 milyon 853 bin liraya mal oldu. Havuz, geçen günlerde tamamlandı ancak su kaçırdığı ortaya çıktı. Karayolundan geçen ağır tonajlı araçların oluşturduğu titreşim nedeniyle havuzun zemininde çatlaklar meydana geldiği ve bu nedenle su tutmadığı ortaya çıktı. Su doldurulan havuzda, suyun çatlaklardan sızması nedeniyle birkaç gün içinde boşaldığı belirtildi. Yaşanan sorun üzerine yüklenici firma inşaatı yarıda bırakarak Rize’den ayrıldı. Havuzdaki izolasyon çalışmaları ile su kaybının şimdilik durdurulduğu öğrenildi. İnşaat Mühendisleri Odası Rize Şube Başkanı Murat Yazıcı, çöp dolgu alanı üzerine kurulan havuz inşaatında uygun temel tipinin kullanılmadığını belirterek, “Havuzun kurulduğu alan çöp dolgu alanıydı. İzolasyon ile suni tedbir alınabilir ama yapısal hatayı ortadan kaldırmamış olursunuz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler