Denizli, Zeybekci’yi yakından tanıyor

İzmir’le ilgili sözleri, Denizli'deki içkili bölge tartışmalarını da anımsattı.

Yayınlanma: 03.12.2018 - 21:41
Abone Ol google-news

<haber-dikey:1158392,1157559>

AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci’nin, İzmirlinin “Rakımıza dokunma...” endişesini anladıkları, “İzmir’i AKP’li” yapmak yerine “AKP’yi İzmirli” yapacakları yönündeki sözleri, belediye başkanlığı yaptığı Denizli’de de yankı buldu.

CHP’nin eski il başkanı ve belediye meclisi grup sözcülerinden Zafer Gönenç, Denizli’deki içkili lokallerin Tabakhane bölgesine taşınma sürecindeki tartışmaları anımsatarak, “Zeybekci’nin belediye başkanlığı döneminde Denizli’de, insanların alkol alma özgürlüğünün kısıtlanmasına karşı mücadele vermiştik. Umarım Sayın Zeybekci AKP’yi İzmirli yapma yönündeki sözüne uyar” dedi. Zeybekci’nin belediye başkanlığı yaptığı 2005-2009 yılları arasındaki dönemde Denizli’de başlayan içki tartışması ülke gündemine de taşınmıştı. Kent içinde alkol satan işletmelerin henüz yeni boşaltılan Tabakhane bölgesine gönderilmesi kararı tepkiyle karşılanmıştı.

O dönem belediye meclisinde CHP grup sözcülüğü yapan ve daha sonra il başkanlığına seçilen Zafer Gönenç, bugün kentteki birçok restoranın, lokalin içki ruhsatlarının iptal edildiğini, birçoğunun da kapanmak zorunda kaldığını anımsattı. Buna karşın işletmelere dayatılan Tabakhane projesinin ise tutmadığını vurgulayarak, “Tabakhane’de bir iki mekân açıldı, gerisi gelmedi” dedi. Gönenç, “Amacımız içkiyi savunmak değil, insanların alkol alma özgürlüklerine sahip çıkmaktı. Ancak Sayın Zeybekci kendine göre gerekçelerle bu konuda çok ısrarcıydı” diye konuştu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler