Taksim Gezi anmasına ceza

Gezi eylemlerinin yıldönümü için yapılan gösteriye katılan 6 kişi hakkında açılan davada karar çıktı. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi, sanıklara çeşitli suçlardan hapis verirken cezaları “sanıkların pişmanlık göstermemesi ve bir daha suç işlemeyeceklerine dair kanaat oluşmadığı” gerekçesiyle ertelemedi.

Yayınlanma: 06.12.2018 - 18:06
Abone Ol google-news


Fotoğraf: Muammer Toker

Gezi Direnişi’nin 1. yıl dönümü dolayısıyla Taksim’de düzenlenen anmaya katılan 6 kişinin, “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet”, “Polise mukavemet”, “Kasten yaralama” iddiasıyla yargılandıkları davada mahkeme ceza yağdırdı.

İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık A. K ve sanık avukatları son savunmalarını yaptılar. Söz alan sanık avukatları müvekkillerinin beraatını istedi.

Dosyayı kararı bağlayan mahkeme, sanıklar E. Ö ve S. A.'ya üzerilerine atılı “Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet” suçundan 10’ar ay hapis cezası verdi.

Sanıklardan F.Ö'yü 2 yıl 6 ay hapse çarptıran mahkeme, sanık A. K'yi “Polise mukavemet” ve “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet” suçlarından toplam 2 yıl 4 ay 22 gün, sanık K.U'yu ise “Polise mukavemet” ve “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet” suçlarından 4 yıl 22 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme sanık T.T’yi ise “polise mukavemet”, “kasten yaralama” ve “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet” suçlarından toplam 5 yıl 8 ay 22 gün hapse çarptırdı.

Mahkeme kararında sanıklara duruşmalardaki davranışları nedeniyle iyi hal indirimi uygularken, mahkeme sanıkların pişmanlık göstermemesi ve bir daha suç işlemeyeceklerine dair kanaat oluşmadığını belirterek cezaları ertelemedi. 

<haber-yatay:985870,1161476,1159866,1161296>

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler