"Biber gazından bir şey olmaz" demişti... Vali Yardımcısı hakkında yeni gelişme

Aydın Valiliği, topraklarına jeotermal enerji santrali (JES) yapılmaması için direnen Kızılcaköylülere “Biber gazından bi’ şey olmaz ya” diyen Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat’ın görüntüleri ile ilgili soruşturma başlattı.

Yayınlanma: 08.12.2018 - 15:23
Abone Ol google-news

<video:1162962>

Valilik açıklamasında Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat’ın söz ve davranışları “samimi sohbet” olarak nitelendirildi. Biber gazı kullanıldığı gün köylülerin JES için şirketin araziyi tel örgü içine almasını önlemek için direndiği yere gelen Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat’ın köylülerin sorularına verdiği yanıtlar ve davranışları tepkiyle karşılandı.

Arat’ın, bir kadının “Gaz sıkılması emrini siz mi verdiniz” sorusuna mandalina yiyerek “Biber gazından bi’ şey olmaz ya. Farzedin ki ben verdim” yanıtı verdiğini gösteren videonun sosyal medyada paylaşılması üzerine ülkenin her yerinden tepki yağdı.

Binlerce yurttaş, vali yardımcısının davranış ve yanıtlarının “Kamu yöneticisi ciddiyeti” ile bağdaşmadığını, devlet görevlilerinin halka böyle ciddiyetsiz bir şekilde davranamayacağı yönünde paylaşımlar yaptı. Sosyal medyada bu görüntülerin yüz binlerce kişi tarafından izlenip paylaşılması sonrası Aydın Valiliğinden yazılı açıklama geldi.Valilik tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

"05.12.2018 tarihinde ilimiz merkeze bağlı Kızılcaköy hudutları içinde Jeotermal Elektrik Santrali inşa eden özel sektöre ait bir işletme ile bahse konu köyde ikamet eden vatandaşlarımız arasında süregelen gerilimde tarafların zarar görmeden hukuk çerçevesinde kalmalarını sağlamak için güvenlik güçlerimiz görevlendirilmiş, ancak maksadı bu olayı kendi art niyetleri doğrultusunda kullanmak olan ilimiz dışından gelen bazı kişi ve çevrelerin gerilimi tırmandırması üzerine Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat taraflarla görüşmek ve başkaca bir taşkınlığa meydan vermemek için görevlendirilmiştir. Taraflarla 4 saati aşan görüşmeler neticesinde ilgili işletme yasal izinleri alıncaya kadar faaliyette bulunmama taahhüdünde bulunmuş bunun üzerine vatandaşlarımız eylemlerini sonlandırmış güvenlik güçlerimiz de normal görevlerine dönmüşlerdir. Olayın sükunete kavuşması sonrasında samimi sohbet ortamında Kızılcaköylü vatandaşlarımız ananelerimiz çerçevesinde ikramlarda bulunmuş ve eylem son bulmuştur. Ayrıca medyaya yansıyan görüntülerle ilgili soruşturma süreci başlatılmış olup ; Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunulur."

<haber-yatay:1162963,1162962>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler