ODTÜ Rektörlüğü, Medya Topluluğu'nu kapattı

ODTÜ Rektörlüğü, yerel seçimlere kadar üniversite dışındaki kurumların veya üniversite içinde resmi olmayan toplulukların etkinlik yapmasını yasakladığını duyurdu. Ayrıca ODTÜ Medya Topluluğu’nu da kapattığını açıkladı.

Yayınlanma: 21.12.2018 - 11:01
Abone Ol google-news


ODTÜ Rektörlüğü tarafından öğrencilere 20 Aralık'ta gönderilen e-postada yasağın seçim süreci boyunca devam edeceği duyuruldu. “Ülkemizin içinde bulunduğu seçim süreci boyunca üniversitemiz dışından siyasi parti, topluluk, kurum ve kuruluşlar ile üniversitemiz bünyesinde resmi topluluk olmayan gruplar tarafından yapılmak istenen panel ve/veya toplantılara izin verilmeyecektir” denilen e-postada, üniversitenin resmi topluluklarından gelen toplantı taleplerinde ise mevcut uygulmaya devam edileceği belirtildi.

ODTÜ REKTÖRLÜĞÜ, MEDYA TOPLULUĞU’NU KAPATTI

Rektörlük tarafından öğrenci topluluklarına Öğrenci Dekanlığı imzası ile yine 20 Aralık'ta gönderilen mailde “Medya Topluluğu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğrenci Kültür Toplulukları Kurulma ve Çalışma İlkeleri Çerçeve Yönergesi’nin 5.4.12, 5.4.13, 5.4.18 ve 6.7. maddeleri gereği 20 Aralık 2018 tarihi itibarı ile kapatılmıştır” denildi.

Rektörlük Medya Topluluğu’nun hangi etkinlikleri sonucunda kapatıldığını açıklamadı.

Evrensel’e konuşan ODTÜ Medya Topluluğu Yönetim Kurulu üyeleri, “Topluluğumuzun kapatılması konusunda bize önceden bir bilgi verilmedi, biz de mail ile öğrendik” derken kapatma kararının bir mail ile tüm öğrenci topluluklarına duyurulmasının tüm ODTÜ öğrenci topluluklarına verilmiş bir gözdağı olduğunu ifade etti.

<haber-yatay:1175595>

ODTÜ Medya Topluluğu, düzenlediği aylık söyleşilerle ODTÜ’lüleri, medyada yer bulmuş müzikten siyasete, radyodan televizyona geniş yelpazeden birçok ünlü isim ile buluşturmaya çalışan 13 yıllık bir topluluk. Ayrıca, 3 senedir yayınladığı Hocam Gazetesi ile ODTÜ’de bir ilki gerçekleştirip sürekli yayın yapan bağımsız bir öğrenci gazetesi kurmuştur. Bunun yanında 2 senedir aktif olarak yayın yapan, ODTÜ’nün ilk bağımsız haber portalı olan YazHocam.com ’u bünyesinde barındırmaktadır. Sosyal Sorumluluk kapsamında, Ankara Gönüllüler Takımı ile Her Okula Bir Kütüphane gibi projelerde yer almıştır ve bu alanda çalışmalarını sürdürmektedir. Medya Topluluğu, ODTÜ’nün gündeminde olan olay ve etkinlikleri ODTÜlüler ile buluşturmak için çeşitli yayınlar yapmaktadır.

ODTÜ Medya Topluluğu'nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ise şu şekilde:

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler