Ara karardan iki tahliye çıktı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin, 7’si tutuklu, 10’u firari 85 sanığın yargılandığı davada dün ara karar verildi.

Yayınlanma: 21.12.2018 - 21:44
Abone Ol google-news

Mahkeme heyeti meslekten ihraç edilen Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ile astsubay Yavuz Karakaya’nın tahliyesine karar verdi. Heyet dönemin MİT İstanbul Bölge Başkanı Ahmet Köksoy’un tanık olarak dinlenmesi talebini ise reddetti. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ile Ramazan Akyürek, eski jandarma istihbarat görevlisi Muharrem Demirkale ve meslekten ihraç edilen Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmada, dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Ali Öz’ün aralarında bulunduğu 4 tutuksuz sanık ile taraf avukatları hazır bulundu.

Ara kararını açıklayan mahkeme Celepoğlu ile Karakaya’nın tahliyesine karar verdi. Mahmeke, dönemin Akbank Pangaltı Şube Müdürü Hamza Bülent İlkehan, dönemin İstanbul TEM Şube Müdür Yardımcısı Celal Sel, dönemin İstanbul TEM Şube Müdürlüğünde çalışan komiser yardımcısı Cem Akar’ın dinlenmesine karar verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler