Kumpasın sonu

Savcının ‘Varlığı ispat edilemedi’ dediği Ergenekon davasında karar çıkması bekleniyor.

Yayınlanma: 26.12.2018 - 23:14
Abone Ol google-news

 

Yargıtay’ın bozma kararının ardından yeniden görülmeye başlanan 235 sanıklı Ergenekon davasının bugünkü duruşmasında karar çıkması bekleniyor. Son duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, “Ergenekon örgütünün varlığı ispat edilemedi” tespitinde bulunurken davanın cemaatin komplosu olduğunu vurgulamıştı.

Ergenekon davası bugün İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Mahkeme heyetinin duruşmada yeni talep olmaması durumunda kararını açıklayacak. Davanın son duruşmasında Cumhuriyet savcısı 647 sayfalık mütalaasını açıklamıştı. Mütalaasında “Ergenekon Silahlı Terör Örgütü”nün varlığının kesin ve inandırıcı delillerle kanıtlanamadığı belirtilen savcı, davanın cemaatin komplosu olduğu şu ifadelerle anlatmıştı:

 “Uzun yıllar kamuoyunu meşgul eden bu davada, sahte deliller kullanılmış, suç işlemediği kesin şekilde bilinen kişilere iftira edilmiştir. Ergenekon davası öncesi yaşanan bazı terör ve suikast olayları, cemaatin hazırladığı ve amacın tamamen devletin ele geçirilmesi olan Ergenekon komplosunun köşe taşları olmuştur. Ergenekon davasında karşı savunmalar çok önemlidir. Cemaat, suçlananların savunmasını engellediği gibi, gerek devlet erkini gerekse de medyayı kullanarak suçlanan insanları adeta linç etmiştir. Bu insanlar savunmalarını hem yapamamışlar hem de özellikle maksatlı olarak savunmaları medyada yayımlatılmamıştır ya da çok sınırlı olarak yayımlanmıştır. İddia ve savunmanın karşılaştırılması komplonun anlaşılması açısından yeterlidir...”

4 müebbet talebi

Mütalaada, Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet Gazetesi’ne el bombası atılması eylemlerine ilişkin Alparslan Arslan, Erhan Timuroğlu, İsmail Sağır, Osman Yıldırım’ın ağırlaştırılmış müebbet hapsini isteyen savcı, Süleyman Esen ve Tekin Irşi hakkında ise çeşitli oranlarda hapis cezası istedi. Alparslan Arslan’ın tutukluluk halinin devamına, tutuksuz olan sanıklar Osman Yıldırım, İsmail Sağır ve Erhan Timuroğlu’nun tutuklanmalarına kararı verilmesi talep edildi.

Danıştay saldırısı eylemi haricinde yargılanan 227 sanıktan 26’sının çeşitli suçlardan hapisle cezalandırılması istenen mütalaada, 199 sanığın ise tüm suçlardan beraatına veya zaman aşımı ve ölüm nedeniyle davaların düşürülmesine karar verilmesi istendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler