24 Haziran’da alanlar tekrar rapor almayacak

31 Mart seçimlerinde engelli ve yatağa bağımlı hastalar için yürütülecek “seyyar sandık” uygulamasına ilişkin genelge Sağlık Bakanlığı’nca yayımlandı.

Yayınlanma: 05.01.2019 - 20:42
Abone Ol google-news

Aile hekimlerince 24 Haziran seçimlerinde “yatağa bağımlılığı kalıcıdır” raporu düzenlenen kişilerin seyyar sandıkta oy kullanabilmeleri için tekrar rapor düzenlenmeyecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca imzasıyla 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde engelli ve yatağa bağımlı hastalar için yürütülecek “seyyar sandık” uygulamasına ilişkin esasları içeren genelge yayımlandı. Buna göre, hastalığı ve engeli sebebiyle yatağa bağımlı seçmenlerin bir yakını tarafından YSK’nin internet adresinden alınacak “seyyar sandık kurulu talep formu” ile 4-17 Ocak arasında ilçe seçim kurulu başkanlığı veya buraya gönderilmek üzere muhtarlıklara başvurulacak. “Engeli/hastalığı nedeniyle yatağa bağımlı olduğu” ibaresinin yer aldığı aile hekimlerince düzenlenecek raporlarda, yatağa bağımlılığın tıbbi sebebi, kalıcı olup olmadığı, yatağa bağımlılık süreci belirtilecek.

e-Rapor’la düzenlenecek
Aile hekimlerince “Yatağa Bağımlı Kişiler için Durum Bildirir Tek Hekim Sağlık Raporu” formatına uygun şekilde Sağlık Bakanlığı e-Rapor sistemi üzerinden elektronik rapor düzenlenecek. Aile hekimlerince 24 Haziran 2018 seçim döneminde “yatağa bağımlılığı kalıcıdır” ibareli rapor düzenlenen kişiler için tekrar rapor düzenlenmeyecek. Bu kişilere düzenlenen raporlar hekim ekranlarından görülebilecek. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler