Polis okulu, o dönem FETÖ kontrolündeydi

Karlov suikastı davası başladı.

Yayınlanma: 08.01.2019 - 22:39
Abone Ol google-news

<video:648296>

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un 19 Aralık 2016’da polis Mevlüt Mert Altıntaş tarafından öldürülmesine ilişkin 13’ü tutuklu toplam 28 sanık hakkında açılan davanın görülmesine başlandı.

<haber-dikey:1194535, 1153537>

Tutuksuz sanık polis Kadir Şamlı, İzmir Rüştü Ünsal Polis Okulu’nda okurken örgüte ait bir evdeki toplantılarda Mevlüt Altıntaş’ı da gördüğünü kaydetti. Sanık Oğuzhan Öztürk, “Okul, o dönem tam anlamıyla FETÖ’nün kontrolündeydi” diye konuştu. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki görülen duruşmada tutuklu sanıklardan 9’u hazır edilirken, 5 de tutuksuz sanık katıldı. Tutuklu sanıklardan 4’ü ise SEGBİS aracılığıyla duruşmaya bağlandı. Eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yakın korumalığını yapan sanık Doğukan Söylemez, “Ailemde ve sülalemde hiç soruşturma geçiren yok. Atatürk sevgisiyle büyüdüm. Polis okuluna gittiğimde Atatürk’ü sevmeyenlerle karşılaştım” dedi.

‘2 yıldır açıktayım’

Sanık polis Kadir Şamlı, okulda Kaan Bülbül, Mert Altıntaş ve Sercan Başar ile aynı sınıfta olduğunu belirterek ısrar üzerine 3-4 kez gittiği toplantılarda Kaan Bülbül ile birlikte Mevlüt Mert Altıntaş’ı gördüğünü söyledi. Sorgu sırasında savcının, Mert Altıntaş’ın olaydan önce Facebook’tan kendisinin adını aratmasını sorduğunu anlatan Söylemez, “Savcı bana suikast görüntülerini izletti ve yorumlamamı istedi. Ben, savcımıza Mevlüt’ün korumalıkta aynı benim durduğum gibi Karlov’un arkasında durduğunu söyledim. Sırf bu yüzden iki senedir açıktayım” diye konuştu.
Söylemez soru üzerine, “Sınıftaki cemaatçilerin abiliğini Kaan Bülbül yapıyordu. Ben ilk gittiğimde Mevlüt ile hasbelkader arkadaş olduk. Namaz kılmaz, dini konulara girmezdi. Kız muhabbeti yaptık. Birinci yılın sonlarına doğru Sercan Başar ile takılmaya başlayınca Mevlüt bir anda 180 derece değişti. Namaz kılmaya başladı” ” dedi.

Bir dönem Başbakanlık Koruma Şube Müdürlüğü’nde çalışan Oğuzhan Öztürk, ifadesinde FETÖ terör örgütüyle herhangi bir bağı olmadığını söyledi. Öztürk, “Okul müdürlerinin dahi yapının içinde olduğunu anladım. Ancak hiçbir zaman ben örgüt tarafından kazanılmadım” diye konuştu. Başbakanlık Koruma Dairesi’nde Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in korumalığını yapan Sefa Kurnaz, “Sayın Bakanı eve bıraktım. Eve geçince olayı gördüm. Sercan Başar alt devremdir. Benim iki sokak ardamda otururdu. Sercan’ı aradım, doğru mu diye sordum? Sercan da doğrudur dedi” ifadesini verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler