Cumhurbaşkanı Erdoğan: Trenden inenler bir daha bu trene binemeyecekler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu'da aday tanıtım toplantısında konuşuyor. Erdoğan konuşmasında, "Yola çıktık, milletvekili oldular, belediye başkanı oldular, bakan oldular, ama trenden indiler. Trenden inenler de bir daha zaten bu trene binemediler ve binemeyecekler" ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 20.01.2019 - 15:49
Abone Ol google-news

<video:1209071>

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

-Siyasetin bir hasbiliği vardır. Hem de hesabiliği vardır. Hasbilik işte ideal olanıdır. Hesabilik, menfaat çetelerinin hakim olduğu yerdir. Ne çektiysek hesabi olanlardan çektik. Ve onlar hep gölgelediler, hep lekelediler ve onlarla da yol yürüyemedik. Onlar yol ve dava arkadaşı olmadılar, yolda bıraktılar. Kimler olabileceğini biliyorsunuz. Yola çıktık, milletvekili oldular, belediye başkanı oldular, bakan oldular, ama trenden indiler. Trenden inenler de bir daha zaten bu trene binemediler ve binemeyecekler. Onun için benim istediğim niye yok? Ne olur bu tür şeyler olmasın.

- Dağları delerek Ferhat'a ulaştık, dağları delerek Şirin'e ulaştık. Ferhat'la Şirin'i buluşturduk. Biz buyuz. Hiçbir iktidar Karadeniz'in dağlarını delerek bu tür şeyler yapabildi mi? Buralarda ne kazalar, ne ölümler yaşadık.

-Seçim sonucu üzerine gölge düşürmeye çalışanların kime hizmet ettiğini biliyoruz. (İzleyicilerin tezahüratları üzerine) Bu şarkı bana cezaevine girişimi hatırlatıyor.

-Afrin'de şehitlerimiz oldu. (Zeytin Dalı Harekâtı'nın yıldönümü) Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Şehitlerimiz oldu eyvallah ama biliyoruz ki bizim dinimizde şehadetin durumu çok farklı…

Biz onlarla Afrin'de bütün terör örgütlerini gömdük, tünellere gömdük. Aynı şekilde Cerablus'ta El Bab'da Gabar'da, Tendürek'te gömdük ve bugünlere geldik. Şehitlerimiz oldu eyvallah. Ama biz biliyoruz ki bizim dinimizde şehadetin durumu çok farklı. "Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Onlar diridiler ancak siz bilemezsiniz." 

-Bizi bölemeyeceksiniz, bizi parçalayamacaksınız. Topraklarımıza göz dikenlerin gözlerini çıkaracağımızı bilsinler.

-Milletle inatlaşmadık. Siz isteyeceksiniz biz hedefe yüreyeceğiz. Biz gerekirse canımız pahasına bu yolda yürüyeceğiz. Yeterki milletimiz bizimle olsun. 

-AK Parti'nin eksikleri hataları yok mu? Elbette var. Ama bizim farkımız, bütün eksiklerimizi arıyoruz, tarıyoruz ve gidermenin gayretine giriyoruz. Bugüne kadar biz milletimizle hiçbir zaman inatlaşmadık. Millete rağmen hiçbir işe kalkışmadık. Çünkü AK Parti milletin partisidir.


-Siz isteyeceksiniz, emredeceksiniz, talep edeceksiniz, biz yapacağız. Siz istikamet göstereceksiniz, hedef tayin edeceksiniz biz yürüyeceğiz. Siz mücadelemize destek vereceksiniz, biz gerekirse canımız pahasına yolumuza devam edeceğiz. İster darbeciler, ister çapulcular, ister dünyanın en büyük güçleri çıksın; yeter ki milletimiz bizimle birlikte olsun Allah'ın izniyle hepsini tepeler geçeriz. Hiç endişe etmeyin. Bu milletin gücünü bilmeyenler, teneke tıngırtısıyla bizi yıldıracaklarını, terörist artıklarıyla teslim alacaklarını sanıyorlar. Onlara yanıldıklarını defalarca gösterdik. 31 Mart'ta bir kez daha göstermeye var mıyız?

--Şu ana kadar önümüze konan bütün adayları, gerek MİT gerek emniyet istihbarat, tepeden tırnağa hepsini inceledik.


Erdoğan konuşmasının ardından Ordu adaylarını tanıtttı: 

Akkuş: İsa Demirci
Altınordu: Aşkın Tören
Aybastı: Beytullah Geçtan
Çatalpınar: Ahmet Türe
Çaybaşı: Hüseyin Semiz
Fatsa: İbrahim Etem Kibar
Gölköy: Fikri Uludağ
Gülyalı: Talip Şen
Gürgentepe: Yaşar Şahin
Kabadüz: Yener Kaya
Kabataş: Yakup Yılmaz
Korgan: Tuncay Kiraz
Kumru: Yusuf Yalçova
Mesudiye: İsa Gül
Perşembe: Mustafa Tandoğan
Ulubey: İsa Türkcan
Ünye: Hüseyin Tavlı

Cumhur İttifakı Adayları

İkizce Belediye Başkan Adayı Osman Kaygı

Çamaş Belediye Başkan Adayı Mahmut Ayparçası


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler