‘Ahlak, edep öğrenirsiniz’

İmam hatip velilerinin Uğur Mumcu Milli Eğitim Vakfı Ortaokulu velilerine küfür içeren sözlerle saldırdığı iddia edildi.

Yayınlanma: 18.09.2014 - 23:16
Abone Ol google-news

Kartal Kurfalı Mahallesi’ndeki Hürriyet İmam Hatip Ortaokulu’ndan 13 sınıf, yer olmadığı gerekçesiyle Uğur Mumcu Milli Eğitim Vakfı Ortaokulu’na kaydırıldı. Okullarının imam hatip ortaokuluna dönüşmemesi için eylem yapan Uğur Mumcu Milli Eğitim Vakfı Ortaokulu velileri, imam hatip öğrenci velileri tarafından küfür içeren hakaretlerle saldırıya uğradı. Veliler “O..lar, gâvurlar, Yahudiler, Hıristiyanlar, çapulcular defolun buradan diye hakarete uğradık. Sonra da saldırdılar. Bizi ayrıştırmaya çalışıyorlar. Biz ortak bir dil oluşturmak istiyoruz. Burada hepimiz mağdur olduk” dediler.

Uğur Mumcu Milli Eğitim Vakfı Ortaokulu velileri 2 aydan bu yana sayısız eylem gerçekleştirdi. Ancak velilerin sesini kimse duymadı. Velilerin endişesi mahallelerinin tek ortaokulunun 4+4+4 yasasıyla birlikte imam hatip ortaokuluna dönüştürülmesiydi. Yaşadıklarını gazetemize anlatan veliler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Uğur Mumcu Mahallesi muhtarı ve Uğur Mumcu Milli Eğitim Vakfı Ortaokulu Müdürü tarafında ayrıştırıldıklarını düşünüyor. Gazetemize konuşan veli B. Y. saldırı gününü şöyle anlattı:

Okulun ilk açıldığı gün sabah saat 9.00’da okulun önünde eylem yapıyorduk. İmam hatip velilerinden biri, biz okul bahçesine girince ‘Gâvurlar, Hıristiyanlar , Yahudiler, dinsizler çıkın bu bahçeden’ diye bağırdı. Karşılık vermedik. Alkışlarla devam ettik. İmam hatip velileri afişleri yırtmaya başladı. Kadınlar ‘defolun buradan’ diye saldırdı. Erkekler erkeklere ‘sizin dininiz yok mu’ diye saldırdılar. Pankartlarımızı yırıtp kadınların saçlarını çektiler.

Okul Müdürü: Ahlak, edep öğrenirsiniz

B.Y, ayrıca saldırı sırasında bir imam hatip velisinin de kendisine “O..., çapulcu, eğitimsiz, bir üstüne başına bak. Sonra konuş” diye bağırdığını anlattı. İmam hatipli öğrenci velileriyle iletişim kurmak istediklerine dikkat çeken B. Y. “İmam hatipe karşı değiliz. Hep böyle yansıtılmış. Kavgalardan sonra da oturup konuşmaya çalıştık. Aynı yerde yaşıyoruz. Aynı apartmanları paylaşıyoruz. Birlikte yaşamayı seven ve alışmış kişileriz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Uğur Mumcu Mahallesi muhtarı ve Uğur Mumcu Milli Eğitim Vakfı Ortaokulu Müdürü bizi birbirimize düşürmeye çalışıyor” diye anlattı. B. Y., sorunun çözümü için okul müdürüyle görüşmeye gittiği bir gün okul müdürünün kendisine “Siz imam hatiplileri niye istemiyorsunuz. Ahlak, edep öğrenirsiniz” dediğini söyledi.

İmam hatipli olacaksınız

Veli N. Y. de saldırı günü kendisine bir imam hatipli velinin “Yahudiler, kâfirler, dinsizler, biz laik olmayacağız ama siz imam hatipli olacaksınız” dediğini belirterek sorunun bir an önce çözülmesini istedi.

Veli-Der’den Feray Aydoğan da Uğur Mumcu Mahalle muhtarının pankartlarla imam hatipe kayıt çağrıları yaptığını belirterek “İmam hatip öğrencileri servislerle geliyor. Okulda bilgisayar atölyesinde 4 öğrenci aynı masada oturuyor. Spor salonu, soyunma odası yok. Mescit geçen yıl yapıldı. Hep çelişkili ifadeler kullanılıyor. Bir an önce çözüm bulunmalı” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler