YSK’nin hatasını CHP düzeltti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, CHP’nin itirazları üzerine Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) seçmen listesindeki hataları düzelttiğini işaret ederek, “YSK Başkanının hataları örtbas etmek yerine CHP’ye teşekkür etmesi gerekiyor” diye konuştu.

Yayınlanma: 24.01.2019 - 21:54
Abone Ol google-news

 


Seçmen listelerini inceleyerek YSK’nin hatalarını ortaya çıkaran CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, YSK Başkanı Sadi Güven’in CHP’nin itirazları üzerine yaşı yüzün üzerindeki 165 kişiden 158’inin yaşamadığının tespit edildiğini açıkladığını anımsattı. YSK’nin seçmen listelerini titizlikle incelemesi gerektiğini kaydeden Adıgüzel, “YSK yalnızca İçişleri Bakanlığı’ndan aldığı listeyi siyasi partilere gönderiyor. Ne denetleme ne de inceleme yapıyor” diye konuştu.

Adıgüzel, YSK’nin CHP’nin itirazları üzerine söz konusu hataları düzelttiğine işaret ederek, “YSK Başkanının hataları örtbas etmek yerine CHP’ye teşekkür etmesi gerekiyor” diye konuştu.
YSK Başkanı Güven’in 25 Haziran seçimlerinde dondurulan seçmen sayısının 736 iken 31 Mart seçimleri için bu sayının 56 bin 495’e çıktığını söylediğini anımsatan Adıgüzel, “Bu artışın nedeni ne? Hepsi bizim incelemelerimiz ve itirazlarımız sonucu gerçekleşiyor” değerlendirmesini yaptı. Listelerde milyonlarca seçmende hata olmadığını, CHP’li Adıgüzel, ancak yerel seçimlerde bazı yerlerde sonucun bir oyla bile değişebileceğine işaret etti. Adıgüzel, “Yerel seçimde sonuçlar çok küçük oylarla değişebiliyor. Sinop’ta bir oyla, Yalova’da 250 oyla değişmişti. Sandık görevlisi ihmal ederse hatalı kayıtlar yerine oy kullanılabilir. Bu da o seçim bölgesindeki seçimin sonucunu değiştirebilir. Bu önlemleri almak YSK’nın görevi” değerlendirmesinde bulundu. 

Güven’den sandık yanıtı

YSK Başkanı Sadi Güven, CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Mansur Yavaş’ın “Ankara‘da 2014’te yerel seçimde 550 sandık sonucu YSK’a gelmedi” sözlerine yazılı açıklama ile yanıt verdi. Güven, “30 Mart 2014 tarihinden bugüne kadar görmek isteyenler için Kurul’umuz internet sayfasında sandık tutanaklarının tamamı vatandaşlarımızın erişimine açık iken, bugüne kadar siyasi partili üyeler tarafından tutulan bu tutanakların değiştirildiği, eksik geldiği yönünde Kurul’umuza tek bir itiraz gelmemesine rağmen, sonuçların değiştirildiğine ve tutanakların eksik olduğuna yönelik algı oluşturmaya çalışılması doğru görülmemektedir” dedi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler