3 cinayet sonrası polis merkezi önünde şov yaptı

Gaziantep'te Ertan Daşdelen, eşinin üç farklı adreste yaşayan yakınlarına silahlı saldırı düzenledi. Kayınvalidesini, baldızını ve eşinin amcasını öldürüp, eşi ile diğer baldızını yaralayan Ertan Daşdelen, oğlunu da yanına alarak kaçtı. Daha sonra Karşıyaka Polis Merkezi önüne gelen Ertan Daşdelen, sigara yakıp 'intihar şov' yaptı.

Yayınlanma: 04.02.2019 - 13:02
Abone Ol google-news

<video:1230501>

 

 

Ertan Daşdelen, 'miras payını' bahane ederek kentteki iki mahallede oturan eşinin akrabalarına silahlı saldırı düzenledi. 

Ertan Daşdelen, 5 yaşındaki oğlu ile birlikte otomobiliyle gittiği 8 Şubat Mahallesi'nde kayınvalidesi Özden Şahin (60) ile aynı mahallenin başka sokağında sokakta oturan eşinin amcası Bayram Şahin'i (69) tabancayla başlarından vurdu. Buradan ayrılan Ertan Daşdelen, daha sonra gittiği Fıstıklık Mahallesi'nde karşılaştığı eşi Sultan Daşdelen (31) ile baldızları Semra Yaprak (27) ve Dilek Çakmak'ı (36) da tabancayla başlarından vurdu ve ardından oğlu ile birlikte otomobiliyle kaçtı.

İki mahalledeki üç noktada meydana gelen saldırılarda kurşunlara hedef olan Özden Şahin, Bayram Şahin ve Dilek Çakmak'ın olay yerinde yaşamını yitirdiği saptandı. Hastaneye kaldırılan şüphelinin eşi Sultan Daşdelen ile baldızı Semra Yaprak ise acil serviste yapılan kalp masajı ile yaşama döndürüldü. Ağır yaralı kız kardeşler ardından yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı.

POLİS MERKEZİNE GELİP İNTİHARA KALKIŞTI

Kayınvalidesi, baldızı ve eşinin amcasını öldürüp, eşi ile diğer baldızını ağır yaraladıktan sonra kaçan Ertan Daşdelen, saat 16.15 sıralarında 27 UC 727 plakalı otomobiliyle Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan Karşıyaka Polis Merkezi önüne geldi. Aracından indikten sonra 3 kişiyi öldürüp, 2 kişiyi yaraladığı tabancasını çekerek başına dayayan Ertan Daşdelen, intihar edeceğini söyledi. Polis ekipleri çevrede önlem alarak saldırganı ikna etmeye çalıştı.

Tabanca tehdidiyle kimsenin yanına yaklaşmasına izin vermeyen Daşdelen'in ikna edilmesi için polis ekipleri psikolog ve saldırganın babası Coşkun Taşdelen ile temasa geçti. Olay yerine gelen psikolog, babası ve polislerin uğraşının ardından Ertan Daşdelen ikna edildi. Tabancasını teslim eden Ertan Daşdelen, ambulans ile hastaneye götürüldü. Burada yapılacak sağlık kontrolünün ardından emniyete götürülerek sorgulanacağı belirtildi. Bu arada cinayetlerin ardından zanlının yanında götürdüğü oğlunu ise bir akrabasının yanına bıraktığı öğrenildi.  

<video:1231054>

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Gaziantep Valiliği de olayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, üç ayrı adreste meydana gelen olaylarda 3 kişinin öldüğü, 2 kişinin ağır yaralandığı belirtilerek şöyle denildi:

"Gaziantep ilinde 4 Şubat 2019 tarihinde 10.30 sularında meydana gelen aile içi şiddet ve tartışma olayında, 3 kişi öldü, 2 kişi ağır yaralandı. Halen firarda olan ve ekipler tarafından aranılan şüpheli Ertan Daşdelen'in peş peşe gittiği üç ayrı adreste ateşli silah kullanarak kasten öldürme ve yaralama fiilini işlediği belirlendi. Olayda B.Ş. (69), D.Ç. (36) ve Ö.Ş. (60) hayatını kaybetti, ağır yaralanan S.Y. (27) ve S.D. (31) ise kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler