Kültür Bakanlığı’ndan Cumhuriyet’e yasak

Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde verdiği talimat doğrultusunda, temmuz ayı başında Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı görevine getirilen Prof. Dr. Haluk Dursun’un dün basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği tanışma toplantısında Cumhuriyet’e “ambargo” uygulandı.

Yayınlanma: 26.09.2014 - 04:00
Abone Ol google-news

Toplantıya katılmak üzere Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne giden Cumhuriyet muhabiri, bakanlığın basın müşavirleri tarafından “Cumhuriyet bu toplantıya davetli değildir” denilerek geri çevrildi. Olaya, genel müdürlüğün bahçesinde bekleyen diğer basın mensupları da tepki gösterdi.

Bakanlık Müsteşarı Prof. Haluk Dursun, dün, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nde basın mensuplarıyla tanışma toplantısı düzenledi. Ancak toplantıya gazetemiz Cumhuriyet’le birlikte Müsteşar Dursun’un bir dönem yazarlık yaptığı Zaman gazetesi ile Bugün gazetesi de davet edilmedi. Cumhuriyet muhabiri toplantıya katılmak üzere Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne gitti. Ancak kısa bir süre sonra bakanlığın basın müşavirleri muhabire,“Cumhuriyet toplantıya davetli değil. Elimizdeki listelerde de Cumhuriyet yok. O nedenle sizi içeriye alamayız” dedi. Olaya tanık olan diğer basın mensupları da tepki gösterdi ancak bakanlık çalışanları tepkilere karşın muhabiri salona almayarak geri çevirdi.

‘Arkadaşımızı neden geri çevirdiniz?’

Davetli basın mensupları salona alındıktan sonra da Dursun’un muhabirlere, “Kültür ve turizm alanında en deneyimli muhabir hanginiz?” sorusunu yönelttiği, basın mensuplarının da bu soruya tepki göstererek “Bu alanda en deneyimli muhabirlerinden biri de Cumhuriyet gazetesinin muhabiriydi. Ancak o ne yazık ki biraz önce sizin çalışanlarınız tarafından toplantıya alınmadı. Arkadaşımız neden geri çevrildi?” yanıtını verdikleri öğrenildi. Dursun’un söz konusu tepkiye ise yanıt vermediği belirtildi. Bakanlıktan ise konuya ilişkin gazetemize açıklama yapılmadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler