Erdoğan ‘affı’ görmedi

Alemdar ailesinden 9 kişinin cenazesi dün 15 Temmuz Şehitler Camii’ndeki törenin ardından toprağa verildi.

Yayınlanma: 09.02.2019 - 22:22
Abone Ol google-news
<video:1234710>

<haber-dikey:1236972,1239801,1239595,1234678>

Kartal’da çöken 8 katlı binanın enkazında arama kurtarma çalışmaları dün de devam ederken bir buçuk yaşındaki Eylül Dervişoğlu ve camcı Volkan Balta’nın cansız bedenine ulaşıldı. Hayatını kaybedenlerin sayısı 18’e yükseldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Süleyman Soylu, Murat Kurum, Fahrettin Koca, Hulusi Akar, Mustafa Varank, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal enkazın olduğu alana girerek bilgi aldı.
Enkaz alanında yaklaşık yarım saat kalan Erdoğan alandan ayrılırken açıklama yaptı. Erdoğan, “Buradan almamız gereken birçok dersler var. Ve buna göre de gerek başsavcımız, gerek savcılar, gerek bilirkişi heyetleri, bütün bakan arkadaşlarım, AFAD hepsi çalışmalarını sürdürüyor. Ondan sonra bizler de oturacağız, değerlendirmesini yapacağız ve atılması gereken adımları atacağız” dedi. Erdoğan’ın çöken binanın kaçak ve denetimsiz olmasına karşın imar affından yararlanmasına ilişkin açıklama yapmaması dikkat çekti.

Erdoğan, Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde normal servislerde tedavi gören yaralıların ardından yoğun bakımda tedavi gören çocukları da ziyaret etti. Burada açıklama yapan Erdoğan, “Tabii inşaat ruhsatları olmadan yapılan inşaatlarla burada olduğu gibi iskân olmadan yerleşimler; bunların neticesinde bakıyoruz üç kata müsaade edildiği halde 8 kat, 10 kat gibi inşaatın yapılmış olması” dedi. “Ranta yönelik, kaçak yapılan bu işlerle şu anda bu bölgede çok ciddi bir sıkıntıyı yaşadık” diyen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti; “Ve açık söylüyorum, net söylüyorum. Buralarda oturulması uygun değildir kanaati oluştuğu takdirde ‘acaba müsaade eder misiniz’ filan demeyeceğiz. Kentsel dönüşüm, değişimi kesinlikle uygulayacağız. Ondan sonra da ne biz ağlayalım, ne halkım ağlasın. Kimse ağlamasın. Üzerimize düşeni hep beraber yapalım.”
Erdoğan hastane ziyaretinin ardından 15 Temmuz Şehitler Camisi’nde hayatını kaybeden Gökay Alemdar (22), Mustafa Alemdar (48), Saime Alemdar (89), Ecrin Naz Alemdar (11), Erdoğan Alemdar (52), Eslem Alemdar (19), Safiye Alemdar (70), Safiye Alemdar (45), Ayşe Alemdar’ın (46) cenaze törenine katıldı. CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu da Alemdar ailesinin cenazesine katılanlar arasında yer aldı. Erdoğan Aydın’daki konuşmasında da, “Şu anda birkaç kişi daha enkazın altında var. Artık bizim sabrımız taştı bunlara sabredecek halimiz yok. Enkaz kaldırıldıktan sonra bakanlarımızla bir araya gelecek nasıl bir eylem yapacağız buna göre de adımlarımızı atacağız ama bunlar kararlı adım olacak” dedi.

Akşam saatlerinde açıklama yapan İçişleri Bakanı Soylu, hayatını kaybedenlerin sayısının 18'e çıktığını açıkladı. Yıkılan binanın deniz kumuyla yapıldığını aktaran Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da çöken binanın çevresindeki 10 binanın boşaltıldığını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler