'Yavrularım gitti'

Kartal’da çöken binada ölen 1.5 yaşındaki Eylül ve dayısı Melih toprağa verildi. Dedeleri feryat etti.

Yayınlanma: 10.02.2019 - 21:30
Abone Ol google-news

<video:1234710>

İstanbul Kartal’da çöken binada yaşamını yitirenler toprağa verildi. Olayda hayatını kaybeden Melih Aydın ve yeğeni Eylül Dervişoğlu için Cevizli Zeytinlik Ulu Camii’nde düzenlenen cenaze törenine katılan dede Kemal Aydın, “Ben iki yavrumu kaybettim. Çocuklarım öldü” diyerek gözyaşı döktü.

1.5 yaşındaki Eylül Dervişoğlu ve 16 yaşındaki dayısı Melih Aydın gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Anneanne Sündüz Aydın, olay günü süt almak için markete gitmişti. Kızı Meltem Dervişoğlu çalıştığı için torununa o bakıyordu. Döndüğünde enkazla karşılaştı. Oğlu Mert Aydın enkazdan yaralı olarak kurtarıldı, büyük oğlu Melih ve torunu Eylül ise yaşamını yitirdi. Küçük Eylül’ün babası Mustafa Dervişoğlu, kızının tabutuna sarılarak gözyaşı döktü ve bir an bile tabutun başından ayrılmadı. Özel bir dans okulunda yöneticilik yapan anne Meltem Dervişoğlu ise “Kızım sana ne oldu! Sen daha gelin olacaktın, büyümedin daha” diyerek gözyaşları içinde feryat etti.

8 bina yıkılacak

İstanbul Kartal’da 21 kişinin yaşamını yitirdiği, 14 kişinin yaralı olarak çıkarıldığı 8 katlı binadaki arama kurtarma çalışmaları dün tamamlandı. Enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken binanın çevresinde bulunan 11 bina boşaltıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum,  bölgede risk kapsamında olan 8 binanın daha yıkılacağını söyledi. Kurum, “Yaptığımız tespitler neticesinde yıkılan binanın etrafındaki 10 apartmanda risk analizi yaptık. Bunun neticesinde 8 bina riskli olduğunu tespit ettik. Bu 8 binanın hak sahipleriyle görüştük. bu binaları da süreç içinde yıkacağımızı ve alanın tamamında bir kentsel dönüşüm projesi yapacağımızı söyledik. Yunus Apartmanı’nın yıkımına bugün başlayacağız” dedi. 

ABLA: BU ÇOK AĞIR BİR ACI

Kartal’da yıkılan bina enkazından en son birbirlerine sarılmış halde çıkarılan Şeyma Kambur (30), çocukları Zehra Kambur (8) ve Ali Bilal Kambur (4) için Cevizli Çınar Camii’nde tören düzenlendi. Şeyma Kambur ve eşi Sedat Kambur 10 yıl önce Cevizli Çınar Camii’nde düzenlenen törenle evlenmişlerdi. Şeyma Kambur’un ablası Selma Kambur gözyaşları içinde “Dayanamıyorum bu acıya. Ben de öleceğim. Bu çok ağır bir acı” dedi. 

 

 

Kalbi dayanmadı

Kartal’da çöken binanın enkazından 45 saat sonra kurtarılan 16 yaşındaki Mert Aydın’ın yakını 51 yaşındaki Ertuğrul Kavak kriz merkezi olarak kullanılan Çakabey İmam Hatip Ortaokulu’nda fenalaştı. Kavak, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

<haber-yatay:1241164,1240901,1240084,1239830>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler