İklim değişikliğine kadın eli değiyor

TEMA Vakfı iklim değişikliğinden en çok kadınların etkilendiğini belirterek “İklim için Kadın Liderler” projesini başlattı. İklim değişikliği konusunda kapasitenin artırılması ve yerelde iklim savunuculuğunun yapılmasını amaçlayan projede, üstünde durulan konulardan en önemlisi karar süreçlerinde kadınların aktif yer almaması.

Yayınlanma: 12.02.2019 - 22:39
Abone Ol google-news

TEMA Vakfı dün “İklim için Kadın Liderler Projesi”ni kadın gazetecilere yönelik özel bir basın toplantısıyla duyurdu. CFLI (Kanada Yerel Girişimler Fonu) kapsamında desteklenen projede gönüllülerin bölgelerinde sera gazı azaltımı ve etki azaltımı gibi konularda savunuculuk çalışmaları yapmalarını desteklemek amaçlanıyor. Proje kapsamında 29 kentte 86 TEMA temsilcisine eğitim verildi.

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, “Şimdi de onları savunuculuk konusunda destekleyeceğiz, yerel yönetimlere başvurmalarını, sera gazı emisyonlarının azaltımıyla ilgili girişimlerde bulunmalarını teşvik edeceğiz” dedi. 

HALKLA BİRLİKTE

TEMA Vakfı Çerkezköy İlçe Sorumlusu Nilüfer Ceylan ve Çerkezköy Pınarca köyü sakini İlknur Bozkaya bölge halkıyla yürüttükleri faaliyetlerden söz etti. Ayrıca Gaziantep’ten toplantıya katılan TEMA Vakfı Şehitkamil İlçe Sorumlusu Duygu Karabay ise bisiklet gibi doğa dostu ulaşım olanakları ile ilgili yerel yönetimle yürüttüğü çalışmaları anlattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler