Alanya'da fuhuş operasyonu:11 gözaltı

Ankara ve Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenen operasyonda, fuhşa zorlandığı belirlenen 18 kadın kurtarıldı, 11 kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma: 02.10.2014 - 14:29
Abone Ol google-news

Eş zamanlı operasyonda fuhşa zorlandığı belirlenen 18 kadın kurtarıldı
Alanya ve Ankara'daki operasyonlarda 11 kişi de gözaltına alındı

İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırıldığı ihbarı üzerine harekete geçti.

Yaklaşık 2,5 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından 9 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda Alanya'da 10, Ankara'da ise bir kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında fuhşa zorlandıkları belirlenen farklı ülkelerden 18 kadın da kurtarıldı.

Zanlıların evlerinde yapılan aramada, bir ruhsatsız pompalı tüfek, bu tüfeğe ait fişekler, 40 gram esrar, yabancı uyruklu kadınların pasaportları, yurt dışı para transfer dekontları ve hesap defteri ele geçirildi.

Emniyetteki ifadelerin ardından yabancı uyruklu 10 kadın, sınır dışı edilmek üzere Antalya Yabancılar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Türk ve 7 yabancı uyruklu kadın ile zanlılardan 5'i de serbest bırakıldı.

Romanya uyruklu L.D.G. (42) adlı kadın ile Ç.C. (49), E.K. (41), H.K. (51), H.O. (23) ve O.S (21), "İnsan ticareti ve zorla fuhuş yaptırma" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler