Rabia Naz'ın babasından adalet feryadı

Canını bu yolda ortaya koyduğunu, failleri ortaya çıkana kadar peşini bırakmayacağını belirten acılı baba Vatan, belediye başkanının yeğeninin kızına otomobiliyle çarptığını, yaralı halde olay yerine bırakıldığını ve soruşturmanın yönlendirilmeye çalışıldığını söyledi.

Yayınlanma: 03.03.2019 - 08:05
Abone Ol google-news

Giresun’un Eynesil ilçesinde 12 Nisan 2018 günü evinin önünde yaralı halde bulunan 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın ölümünün üzerindeki sır perdesi aralanamadı. Acılı baba Şaban Vatan, canını bu yolda ortaya koyduğunu, failleri ortaya çıkana kadar peşini bırakmayacağını söyledi. Vatan ile kızının hayatını kaybettiği günü, şüphelerini, hukuki süreci ve bundan sonraki süreçte neler yapacağını konuştuk.

‘Çanta senaryosu’

Eşinin eczanede çalıştığını kendisinin ise pVc dükkânı olduğunu dile getiren baba Şaban Vatan, ilçe dışından haber alır almaz olay yerine gittiğini belirterek, “Gittiğimde ambulans yeni gelmiş sedyeyi çıkarıyordu. Yerde nasıl yattığını ve ne durumda olduğunu gördüm. İyi ki de görmüşüm. Bizi bir çanta senaryosuyla 22 gün uyuttular” ifadelerini kullandı.

‘Kaza anonsu geçilmiş’

Otopsi raporunda intihar değil muhtemelen araba çarpması sonucu olduğu gerçeği açığa çıkmasının ardından kızının ölümünü araştıran Vatan siyah hafif ticari bir aracın peşine düştü. O aracın Eynesil Belediye Başkanı coşkun Somuncuoğlu’nun yeğeni tarafından kullanıldığını öğrendiğini dile getiren Vatan, “Kızım hastaneye kaldırıldığında iki kişi hastane önünde telaşla bekliyormuş. Bu iki kişi de Eynesil Belediye Başkanı coşkun Somuncuoğlu’nun yeğeni İ.S. ve oğlu M.A.S’ymiş. polisler biz hastanedeyken anons geçmişler. Anonsta ‘Eynesil’de bir kız çocuğuna siyah bir Doblo araba çarptığı’ belirtilmiş” ifadelerini kullandı. Canikli mesaj attı Twitter hesabı üzerinden soruşturmayı yönlendirdiğine ilişkin haberleri yalanlayan AKP MKYK Üyesi Nurettin canikli’nin açıklama yaptıktan sonra kendisine mesaj attığını belirten Vatan, “Şaşkın olduğunu söyledi. Ben de Eynesil Belediye Başkanı ile beraber benimle yüzleşmesini istedim. Ben size delilleri sunarım siz de cevap verirsiniz dedim. canikli ile Eynesil Belediye Başkanı coşkun Somuncuoğlu’nun çok samimi hukukları var. Eynesil’in bütün protokollerin hepsi canikli’den dolayı coşkun’un kontrolünden geçiyor. canikli’nin nerelerle konuştuğunu biliyorum. Olayın ilk savcısı Somuncuoğlu ile ilgili yaptığımız şikâyeti aylarca sumen altı eden savcı beni 3 buçuk ay oyaladı. Gitmeden bir gün önce savcı bana ‘senin kızının intihar ile bir ilgisi yok. Oradan düşmüş olsaydı zaten elektrik telleri kopardı. Elektrik çarpmış olurdu. Çocuk o anda yaşıyor olmazdı’ bilgilerini verdi” dedi.

‘Canımı ortaya koydum’

Çocuğun ölümünü intihar boyutuna getirmeye, üstünün örtülmeye çalışıldığını söyleyen Vatan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Önemli olan kızımın cinayetinin arkasında kimler varsa hesap vermesidir. İster baskı yapsınlar isterse yargıya taşısınlar. Ben canımı bu yolda ortaya koydum. Herkes bunun farkında. Hiçbir korkum hiçbir endişem yok. Kardeşim bu olayın üstünü kapatmaya çalışanlarla işbirliği yapmış durumda. Hakkımda savcılığa şikâyette bulunmuş. Biz de ifade verdik.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler