Kobani olaylarında son durum: Ölü sayısı 19'a yükseldi

Kobani’ye yönelik IŞİD saldırılarının protesto edildiği eylemlerde kan aktı, Türkiye savaş alanına döndü. Ölenlerin sayısı 19'a yükseldi, onlarca yaralı var... 6 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Yayınlanma: 07.10.2014 - 13:49
Abone Ol google-news


Diyarbakır, Mardin, Van, Batman, Siirt, Muş'ta  Kobani'ye yönelik saldırıları protesto etmek için başlayan olaylarda 19 kişi hayatını kaybetti.

SİİRT İL MERKEZİNDE 1 KİŞİ ÖLDÜ

Siirt il merkezinde bugün öğle saatlerinde çıkan olaylarda ise 19 yaşındaki Davut Naz silahla vurularak hayatını kaybettiği belirtiydi

DİYARBAKIR'DA ÖLEN 10 KİŞİDEN 8'İNİN KİMLİKLERİ AÇIKLANDI

Diyarbakır'da dünkü olaylar sırasında çoğu ateşli silahla vurularak ölen 10 kişiden 8'inin kimlikleri açıklandı. Bu kişilerin Turan Yavaş, Süleyman Kale, Yusuf Tokar, Mahmut Enes, Riyat Güneş, Mahsun Çoban, Hasan Gökyüz ve Ahmet Dağkak olduğu belirtildi.

HAMİT  CANER VAN'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Van'da Kobani’ye yönelik saldırıları protesto etmek için dün öğle saatlerinde başlayan olaylar sırasında ölen 55 yaşındaki Hamit Caner Van Selimbey Mahallesindeki mezarlıkta toprağa verildi.

MARDİN'DEKİ OLAYLARDA 3 KİŞİ ÖLDÜ

Mardin Valiliği'nden olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, "06.10.2014 tarihinde ilimiz genelinde Kobani'ye destek adı altında yapılan sokak olayları esnasında ilimiz Derik/Üçyol mevkiinde yolu kapatmaya çalışan göstericiler ile aracıyla yoldan geçmekte olan bir vatandaş arasında yaşanan gerginlikte 1 vatandaşımız; yine Dargeçit ilçe merkezinde bir işyeri sahibi ile göstericiler arasında yaşanan gerginlikte 2 gösterici hayatını kaybetmiş, 1 gösterici de yaralanmıştır.İlimize dışarıdan gelen takviye kuvvetlerle olaylara müdahale edilmeye devam edilmektedir.Ayrıca dün saat 17.00 itibariyle 6 ilçemizde ilan edilen sokağa çıkma yasağı Derik İlçesi hariç bugün öğle saati itibariyle kaldırılmıştır" denildi.

BATMAN'DA 1 ÖLÜ

Sokağa çıkma yasağı bulunan Batman'da iki gün süren olaylarda İstanbul'dan yakınlarını bayram ziyaretine geldiği belirtilen 23 yaşındaki Emrah Demir dün çıkan olaylarda silah ile vurularak yaşamını yitirdi.

KURTALAN'DA 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Siirt'in dün akşam saatlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen Kurtalan İlçesi'nde çıkan silahlı kavgada 2 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı. Açılan ateşte göstericilerden Yusuf Çelik ile Muhdi Erdoğan hayatını kaybettiği öğrenildi.

VARTO'DA 1 ÖLÜ

MUŞ'un Varto İlçesi'nde, Suriye'nin Kobani kentine yönelik IŞİD saldırısını protesto protesto için yapılan gösteriler sırasında açılan ateşle, 25 yaşındaki Hakan Buksur hayatını kaybetti

İŞTE DÜN VE BUGÜN YAŞANANLAR...

DİYARBAKIR

Tarım Bakanı Mehdi Eker, kentte çıkan olaylarda ölü sayısını 10 olarak açıkladı. Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, ölenlerden 5'inin Hüda-Par'lı olduğu yönünde bilgiler aldıklarını söyledi. Böğürcü, diğer 3 kişinin ise kimlik belirleme çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Diyarbakır'da 10 kişinin öldüğü ve sokağa çıkma yasağının ardından gece de devam eden olaylar nedeniyle Valiliğin talebi üzerine İl Jardarma Komutanlığı'na bağlı askerler önlem amaçlı şekre geldi. Askerler, kentin önemli bölgelerine konuşlandırılırken, zaman zaman olaylara da müdahalelerde bulundu. Diyarbakır'ın bir çok semtinden gece yarısı çok sayıda silah seslerinin yükseldiği duyuldu.

KURTALAN'DA SİLAHLI KAVGA: 2 ÖLÜ, 5 YARALI

Siirt'in bu akşam saatlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen Kurtalan İlçesi'nde çıkan silahlı kavgada 2 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı. Saat 17.30 sıralarında DBP tarafından yapılan basın açıklamasının ardından bir grup yürüdükleri AKP'li Kurtalan Belediye binasına molotof ve çevresine molotoflu saldırıda bulundu. Molotofların isabet ettiği bir zabıta aracı ile cenaze taşıma aracı yandı. Bu sırada belediye bahçesinde bulunan AKP'li Belediye Başkanı Nevzat Karatay'ın yakınları, iddiaya göre göstericileri korkutmak için havaya ateş açtı. Belediye önünden dağılan göstericiler, Başkan Karatay ve yakınlarının iş ve evlerine saldırdı. Gerginliğin tırmandığı ilçede bu kez Başkan Karatay'ın yakınları oldukları belirtilen bazı kişiler, tehrip edilen işyerlerinin önünde tabancalarla göstericilere rastgele ateş açtı. Açılan ateşte göstericilerden Yusuf Çelik ile Muhdi Erdoğan hayatını kaybederken, Cihan Ecer, Hikmet Baydan, Mehmet Çiçek, Necmettin Çelik ve Kurtalan eski Belediye Başkanı BDP'li Necat Yılmaz'ın oğlu Cüneyt Yılmaz yaralandı. Yaralılar Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, Cüneyt Yılmaz'ın hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi.

BATMAN'DA 1 KİŞİ ÖLDÜ, ASKER ŞEHRE İNDİ

Batman'da bugün çıkan olaylarda Turgut Özal Bulvarı mevkiinde 23 yaşındaki Emrah Demir, vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralandı. Batman Bölge Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Demir, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. İki gündür süren olaylar nedeniyle Valiliğin sokağa çıkma yasağının yanısıra okulları bir gün (Çarşamba) tatil ettiği Batman'da, akşam saatlerinde İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı askerler kent merkezine indi. Kentte güvenlik en üst seviyeye çıkarılırken, polis araçlarından halka sokağa çıkma yasağı ilan edildiği anonslarla duyuruldu.

6 ilde sokağa çıkma yasağı!

MUŞ'TA 1 KİŞİ ÖLDÜ

MUŞ'un Varto İlçesi'nde Suriye'nin kuzeyindeki Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nin karşısında bulunan Kobani kentine yönelik IŞİD saldırısını protesto protesto için yapılan gösteriler sırasında açılan ateşle 25 yaşındaki Hakan Buksur öldü, Umut Bozkurt, Mehmet Salih Bingöl ile Diyar Barut yaralandı.
IŞİD'in Kobani'deki saldırısını protesto edilen Varto İlçesi'nde esnaf kepenk açmadı. Tüm cadde ve sokaklarda barikat kuran grup, Kobani için sloganlar attı. Polis, barikat kurarak, ateş yakan gruba biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti. Müdahaleye taş ve molotof kokteyli ile karşılık veren grup arasında gerginlik görüldü. Çıkan olaylar sırasında açılan ateşle Hakan Buksur öldü, Umut Bozkurt yaralandı. Buksur'un cenazesi Varto Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

CENAZE İLE 2 YARALI MUŞ'A GETİRİLDİ

Muş'un Varto İlçesi'nde, Suriye'nin Kobani kentine yönelik IŞİD saldırısını protesto etmek için yapılan gösteriler sırasında açılan ateşle ölen 25 yaşındaki Hakan Buksur'un cenazesi ile yaralanan 24 yaşındaki Mehmet Salih Bingöl ile 19 yaşındaki Diyar Barut, Muş Devlet Hastanesine getirildi.

Devlet Hastanesine getirilen yaralılardan 24 yaşındaki Mehmet Salih Bingöl’ün başından Diyar Barut’un ise burnundan gaz fişeği kapsülünden yaralandığı belirtildi. Yaralıların tedavisi devam ederken, Hakan Buksur'un cenazesine de otopsi yapıldı.

İSTANBUL: Kadıköy 'de toplanan ve Kobani'deki IŞİD saldırılarını protesto için AKP İlçe Başkanlığı'na yürümek isteyen bir gruba polis izin vermedi. Polisin biber gazı ve tazyikli suyla yaptığı müdahaleye eylemciler taş atarak karşılık verdi. Müdahale sırasında birçok vatandaş gazdan etkilendi. Aralarında HDP ve Kaldıraç'ın da bulunduğu çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri yaklaşık 500 kişi saat 13.00'te Kadıköy Boğa Heykeli önünde toplandı. "Diren Kobani, Kadıköy seninle" ve "Kobani onurdur onuruna sahip çık"  sloganları attı. Grup, Söğütlüçeşme Caddesi üzerinde oturma eylemi ve saygı duruşunda bulunduktan sonra Kadıköy Ak Parti İlçe Başkanlığı'na doğru yürümek istedi. Ancak emniyet yetkilileri yasal olmadığı gerekçesiyle yürüyüşe izin vermedi. Yürümekte ısrar eden gruba çevik kuvvet polisi biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu. Ara sokaklara dağılan gruptan polise taş atarak karşılık verenler oldu. Polisin gazlı müdahalesi sırasında birçok vatandaş etkilendi. Vatandaşlar çevredeki işyerlerine sığındığı görüldü. Polis saldırısında avukat Tamer Doğan, gaz kapsülüyle başından yaralandı. Doğan, hastaneye götürüldüğü sırada Twitter'da bu fotoğraf paylaşıldı.



SULTANGAZİ'DE POLİS MÜDAHALESİ

Sultangazi'de Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Kobani'de meydana gelen saldırılarla ilgili olarak açıklama yapmak üzere bir grup 1. Cebeci Yolu'nda bulunan parti binası önünde saat 13.00 sıralarında toplandı. Grup daha sonra AKP İlçe binasına doğru yürüyüşe geçti. Polis ekipleri grubun önünü keserek grubun yürümesine izin vermedi. DBP'li grup aynı cadde üzerinde oturma eylemi yaparak yolu trafiğe kapattı. Polis müdürleri parti yetkilileri ile görüştüğü sırada toplanan bir grup mahalleli Türk bayrağı açarak, DBP'li grubun üzerine doğru yürüyüşe geçti. Bölgede gerginlik devam ediyor.

TAKSİM SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Bağcılar'da müdahale

IŞİD'in Kobani kuşatmasını protesto eden bir grup, DBP Bağcılar İlçe örgütünün bulunduğu binanın önünde toplanarak yürüyüş yapmak istedi.  Polis gruba izin vermedi, tazyikli su, biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti. Grup polise taşlar ve şişelerle karşılık verdi. Polisin müdahalesi ile ara sokaklara kaçan grup, bir süre sonra tekrar toplanarak yeniden polise taş ve şişe etti. Polisin müdahalesi devam ediyor.

Hizbullahçılar ateş açtı: Tarsus’ta 9 yaralı

MERSİN: Tarsus’ta Tozkoparan, Barbaros, Şahin, Fevzi Çakmak ile Fahrettin Paşa mahallerinde toplanan gruplar ise Makam Meydanı’nda buluştu. Burada, gölgeliklerin üzerine çıkan yüzü maskeli eylemciler, Abdullah Öcalan posterleri açtı. Kobani’de ölenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunan eylemciler, oturma eylemi yapıp dağıldı. Grup dağılırken Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen Mustazaflar Derneği önünden geçenler taşlı saldırıya uğradı. Bu sırada dernek üyelerinin bulunduğu yerden dağılan grubun üzerine pompalı tüfek rastgele ateş açıldı. Olayda 9 kişi yaralanırken bir otomobil de ateşe verildi. Olay yerine gelen İlçe Emniyet Müdürü Haydar Çelik, her iki tarafı sakinleştirmek için çabaladı. Gruplar TOMA destekli polis ekiplerinin biber gazı ile müdahalesi sonucu dağıtıldı.

ANKARA'DAKİ MÜDAHALEDEN KARELER

ANKARA: Başkentteki Kobani protestosu da olaylı geçti. Çeşitli sivil toplum örgütlerinin çağrısıyla yaklaşık 3 bin kişi Sakarya Meydanı’nda toplandı. Grup buradan AKP İl Başkanlığı’na yürümek istedi. “Katil IŞİD işbirlikçi AKP”, “Her yer Kobane, her yer direniş” sloganı atan grubun önünü polis Sakarya Caddesi çıkışınıda kesti. Polis ile göstericiler arasında pazarlık yaşandı. Göstericilerin temsilcileri, “Biz barışçıl bir gösteri yapıyoruz. Amacımız olay çıkarmak değil” dedi. Polis şefi ise AKP il binasının önünü kasttederek, “Burası bir göstere miting alanı değil, izin vermiyoruz” karşılığını verdi. Göstericiler yürümeye kararlı olduklarını belirttikten sonra polis sefi, “İrademiz net. Sakarya’yı geçirmeyceğiz” dedi.

Uzlaşma çıkmayınca polis şefleri geri çekildi. Polis, Sakarya Meydanı’nda toplanan grubu önce tazyikli su, ardından ise gaz bombaları müdühüle ederek dağıttı. Polis ile göstereciler arasında ara sokaklarda da çatışmalar yaşandı. İki kişi gözaltına alındı. Bir göstericinin kolu kırılmasına rağmen ambulansla hastaneye değil, polis aracına bindirilerek Emniyet’e götürülmesi dikkat çekti.

Muhabirimiz Necati Savaş yaralandı

Olaylar sırasında gazatemiz foto muhabiri Necati Savaş, başına gelen sert bir cisim nedeniyle yaralandı. İbni Sina Hastanesi’ne kaldırılan Savaş’ın başında ciddi bir açılma görüldü. Savaş’ın bilinci açık ve durumunun iyi olduğu öğrenildi. (Ankara Cumhuriyet Bürosu)

Ankara'daki eylemlerin simgesi haline gelen teyze de Kobani eyleminde gözaltına alındı.

ERZURUM'DA GÖSTERİCİLERE ATEŞ AÇILDI, SATIRLARLA SALDIRDILAR

ERZURUM: Erzurum'da IŞİD'in Kobani'ye girmesini evlere taş atılarak protesto edildiğini iddia eden bir grup, göstericilere pompalı tüfekle ve satırla saldırdı. Olaylarda 3 kişi yaralandı.

YOLLARA BARİKAT

MUŞ: IŞİD’in Kobani'deki saldırısını protesto edilen Varto ilçesi'de esnaf kepenk açmadı. Tüm cadde ve sokaklarda barikat kuran grup, Kobani için sloganlar attı. Polis, barikat kurarak, ateş yakan gruba biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti. Göstericiler de polise taş ve molotof kokteyli attı. Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan eczanelerin bulunduğu noktada kitlenin üzerine açılan ateş sonucu 25 yaşındaki Hakan Buksur isimli genç kafasından vurarak yaşamını yitirdi. Cenaze yurttaşlar tarafından Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, ilçede olaylar artarak sürdü. Polisin gerçek mermiyle ateş açtığı belirtildi,

Van'da 1 ölü

VAN'da, Kobani'ye yönelik IŞİD saldırılarını protesto eylemleri kenti savaş alanına çevirdi. 55 yaşındaki Hamit Caner'in hayatını kaybettiği olaylarda, onlarca araç ve işyeri yakıldı ve bankaların ATM'leri zarar gördü. Van ve Hakkari'nin ilçelerinde kepenkler açılmazken, Van'ın Erciş İlçesi'ndeki sokağa çıkma yasağı ise devam ediyor.  Cadde ve sokakların adeta sava alanına döndüğü Van'da bir çok kişi yaralandı. Serhat Mahallesi'nde ateşli silahla başından yaralandığı ileri sürülen 55 yaşındaki Hamit Caner kaldırıldığı Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sabaha doğru kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Hakkari karıştı

HAKKARİ: Belediye önünde toplanan yaklaşık 100 kişi, kiralanan 5 araçla Kobaniye destek amacıyla Suruç’a doğru haraket etti. Bu sırada, kent merkezinde bir araya gelen bir grup gösterici, önlem alan polislerin zırhlı araçlarına taş atınca gerginlik çıktı. Polis, kendilerine taş atan göstericileri anonsla uyardıktan sonra göz yaşartıcı bomba ve basınçlı su ile müdahale ederek dağıttı. Hakkari'deki olaylar sokak aralarında bir süre devam etti.

ANTALYA: Kobani'ye destek eylemine, polis müdahale etti. Biber gazı fişeği kullanan polise, kalabalık ise taşla karşılık verdi. Yoğun biber gazından çok sayıda kişi etkilendi.

Mardin’de sokağa çıkma yasağı

MARDİN: Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde esnaflar kepenk açmazken, olaylar gün boyu sürdü. Çıkan olaylarda 16 kişi yaralandı.Mardin’in Kızıltepe, Nusaybin, Derik, Dargeçit, Mazıdağı, Savur ilçelerinde valilik kararıyla dün saat 17.00'den itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sokağa çıkma yasağı ilçelerde polis, camiler ve belediyelerden yapılan anonslarla halka duyuruldu.

1 çocuk yaralı

BATMAN: Batman’da önceki gecen beri süren olaylarda Atatürk Parkı köşesinde 13 yaşlarında olan ve adı öğrenilemeyen bir çocuk vücuduna isabet eden 2 kurşunla ağır yaralandı. Kentte özel bir hastanede ameliyat edilen yaralının yoğun bakım ünitesinde tedavisi sürüyor.

Polis : adam gibi taş at

ŞIRNAK: İdil İlçesi'nde göstericiler Turgut Özal Mahallesi'nde bulunan Atatürk Ortaokulu'na molotoflu saldırı düzenleyip, okul bahçesindeki Atatürk büstüne saldırdı. Okulun bazı bölümlerinde çıkan yangını itfaiye ekipleri söndürdü. Kepenklerin kapalı olduğu ilçe merkezinde yolları kapatıp gösteri yapan gruplar polise molotof, taş ve havai fişeklerle saldırdı. Polis ise gruplara gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale etti.Bu arada panzerleri taş yağmuruna tutan göstericilere polis anons yaparak, “Adam gibi taş at” diye seslendi. İlçede olaylar gün boyu sürdü.

Şırnak’ta Hacıbekir, Aydınlıkevler ve Gündoğdu mahalleleri ile Ömer Kabak Meydanı'nda yürümek isteyen gruplara polis izin vermedi. Bunun üzerine yüzü maskeli kişiler polise ses bombası, havai fişek, molotofkokteyli, taş ve şişelerle saldırdı. Tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edilen göstericiler ara sokaklara kaçarak dağıldı.Cizre’deki gösteriler sırasında Nusaybin Caddesi'nde bir market, molotofkokteyli atılarak ateşe verildi. İki çalışan itfaiye ekipleri ve vatandaşlar tarafından çıkarılarak son anda kurtarıldı.Yoldan geçen araçları durdurup kimlik kontrolü yapan göstericiler, daha sonra Ak Parti ilçe teşkilatına molotoflu saldırıda bulundu. İlçede yer yer silah sesleri duyulurken, polis yol kapatan göstericilere gaz bombası ve basınçlı su ile müdahalede bulundu. Silopi ilçesinde göstericiler, TIR’lara el koyarak Habur Sınır Kapısı’na giden yolu kapattı. Habur Sınır Kapısı'na giden bir ambulans yolun kapalı olması nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı.Ofis, Cudi, Yeşitepe Mahallesi'nde barikat kurup ateşler yakan göstericiler, Yeşiltepe Mahallesi'ndeki PTT şubesine molotoflu saldırı düzenlendi. Camları kırarak PTT şubesinin içerisine atılan molotoflar yangın çıkardı. Alevler binayı sararken, Silopi Belediyesi itfaiye ekipleri yangını güçlükle söndürdü. Göstericiler ayrıca mahallede 2. Cadde üzerindeki banka şubelerine molotof ve taşlarla saldırıp, hasar verdi.

2 bin kişi yürüdü

TUNCELİ: Yaklaşık 2 bin kişi Cumhuriyet Meydanı'ndan kent girişindeki Mameki Köprüsü girişindeki kavşağı IŞİD aleyhine sloganlar atarak yürüdü. Burada Tunceli-Elazığ ve Tunceli-Erzincan karayolunu oturma eylemi yaparak kapatan protestocular araçların geçişine yaklaşık 30 dakika izin vermedi. Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul’un yaptığı konuşmada, “Dersim halkı Kobani halkı ile birlikte direnmeye mücadele etmeye sonuna kadar devam edecektir” dedi. Konuşmanın ardından protestocular bölgeden dağıldı.

Tunceli'de liseliler yürüyüşe geçti

Tunceli'de sabah saatlerinde lise öğrencileri yürüyüşe geçti. Bölgeden bildiren DHA muhabiri Ferit Demir, Twitter'daki hesabında Tunceli-Elazığ karayolunun bir şeridinin trafiğe kapatıldığını yazdı.



Diyarbakır geceyi ayakta geçirdi

DİYARBAKIR: Merkez Bağlar, Sur ve Kayapınar ilçeleri olmak üzere göstericiler sokaklara çıkarak barikatlar kurdu, ulaşımı engelledi. Bağlar’da özel bir şirkete ait markete saldıran göstericiler, işyerine hasar verdi. DBP il binası önünden çok sayıda kişi Suruç’a hareket ederken, buradan ayrılan bazı gruplar, bölgedeki yolları taş ve barikatlarla kapattı. Kentin bir çok bölgesinde yolları kapatan göstericilere karşı polis zaman zaman gaz ve basınçlı su ile müdahalelerde bulundu. Olayların sürdüğü bazı bölgelerde silah sesleri duyuldu. Gece yarısından itibaren ise balkonlara çıkan vatandaşlar tencere, tava çalarak, ışık kapatma eylemleri yaptı.

Polis ve jandarma binalarına taşlı saldırı

BATMAN: Bazı mahallelerde eyleme katılanlar ev ve işyerlerinde tencere tava çalıp, ışık kapatma eylemleri yapılırken silah seslerinin de duyuldu. Turgut Özal Bulvarı'nda toplanan bazı göstericiler ise, IŞİD aleyhtarı sloganlar attı. Yüzleri poşu ile kapalı bazı kişiler PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar atarken başı kişiler atarken, Hür Dava Partisi (Hüda-Par) İl binasını taşlayıp, önünde bulunan iki otomobili ateşe verip yaktı. Otomobildeki alevlere polis ekipleri TOMA ile müdahale ederek söndürdü, ancak araçlar kullanılamaz hale geldi.Batman M Tipi Cezaevi'nde de tutuklu ve hükümlülerin sürekli slogan attıkları duyuldu. Kentte yol kapatan göstericiler zaman zaman polisle çatışırken, olaylar geç saatlere kadar sürdü10 Nisan Polis Merkezi ve İl Jandarma Komutanlığına göstericiler taşla saldırdı. Grup içerisinden silahla polis merkezine 3 el ateş edildi. Bunun üzerine güvenlik güçleri müdahale ederek, grubu dağıttı. İpragaz ve Yavuzselim mahalleleri başta olmak üzere kentin farklı bölgelerinde izinsiz gösteriler sürerken, Atatürk Parkı’nda bir grup oturma eylemi başlattı.

Barikat kurup yolları kapattılar

MARDİN: kent merkezinde Yeniyol, İstasyon ve Yalım mahallelerinde toplanan gruplar barikat kurdukları caddeleri trafiğe kapatıp taş ve havai fişek atan göstericilere polis tazyikli suyla müdahala etti. Ara sokaklara kaçan göstericiler bazı işyerleri ve araç ile ve mobese kameralarını taşladı. Nusaybin İlçesinde ise Yeni Turan Mahallesi Sakarya Caddesi üzerinde toplanan gruplar taş, kalas ve çöp konteynırları ile yolları kapattı. Yüzü maskeli bir grup, Lozan Caddesi’ndeki bir banka şubesinin kapılarını kırıp, içeri girdi. Bankayı tahrip eden grup, daha sonra burayı ateşe verd. iOlay yerine gelen polise ses bombası, havai fişek, molotof ve taş atan göstericilere yoğun gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale etti. Ara sokaklara kaçan göstericiler, bir süre sonra Habur Sınır Kapısı’na giden uluslararası İpekyolu’na çıkarak barikatlarla kapattı.Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu göstericiler ile polis arasındaki olaylar nedeniyle ilçenin bazı kesimleri savaş alanına döndü. Kızıltepe ilçesinde uluslararası İpekyolu’nu ateşler yakarak kapatırken, süren olaylar sırasında ilçenin bazı mahallelerinden havaya ateş atıldı. Derik ilçesinde ise yol kapatan göstericiler yine müdahale eden polisle çatıştı. Göstericiler, kapısını kırıp girdikleri Hüda Par İlçe Başkanlığı binasını ateşe verdi. Partililerin müdahalesiyle yangın söndürüldü

Polis merkezine ses bombası

VİRANŞEHİR: Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesi Kale Mahallesi’nde Polis Merkezi’nin arkasında bulunan Ceylanpınar Caddesi’ne kimliği belirsiz kişi yada kişilerce bırakılan el yapımı düzenekten oluşan ses bombası gürültüyle patladı. Polis merkezinde endişe yaratan patlamada kimse yaralanmazken, polis durumundan şüphelendiği kimlikleri açıklanmayan motosikletli 2 kişiyi gözaltına aldı.

Hüda-Par binasını taşlayıp otomobilleri yaktılar

SİİRT: Ulus ve Barış mahallelerinde toplanan göstericiler yolu trafiğe kapattı. Taş ve molotofkokteyli atan gruba, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi.Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan’ın da aralarında yer aldığı grup, Siirt Belediyesi önünde oturma eylemi başlattı.Siirt Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan göstericiler, Hüda Par İl Başkanlığı binasını taşladıktan sonra park halindeki 3 otomobili ateşe verdi.

Kamu binalarını taşlayıp bir marketi yaktılar

MUŞ: İstasyon Caddesi'nde bir araya gelen grup, Karayolları Kavşağı’ndan şehir merkezine doğru yürüyüş yapmak istedi. Yola barikat kuran güvenlik güçleri, göstericilerin yürüyüşüne izin vermedi.İstasyon Caddesi'ni trafiğe kapatan göstericiler, burada bulunan bazı iş yerlerine zarar verdi. Polise taş atan gruba, biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulunuldu. Gösterilerde çöp varillerini ve çevredeki dükkanların tezgahlarını dağıtıp yakan grup, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü binasının camlarını kırdı, cadde üzerindeki bir marketi ateşe verdi

BİTLİS: Hizan ilçesinde Cumhuriyet Alanı’nda bir araya gelen yüzü maskeli bir grup gösterici, polise taş, molotofkokteyli ve havai fişeklerle saldırdı.Güvenlik güçleri, grubu dağıtmak için gaz bombası ve tazyikli suyla müdahalede bulundu

Kobani düşerse insanlık ölür

ESKİŞEHİR: Porsuk Bulvarı’nda saat 22.00 sıralarında toplanan yaklaşık 200 kişi Yeni Bağlar Mahallesi’ndeki Espark Alışveriş merkezi önüne kadar yürüdü. Gruptakiler sık sık “Katil İŞİD, işbirlikçi AKP”, “Kobani’den düşene dövüşene bir selam”, “Diren YPG seninleyiz” sloganları attı. HDP İl Başkanı Enver Tek, “Kobani düşerse insanlık ölür.Kobani düşerse; Türkiye zarar görür. Bugün İŞİD saldırıyor, AKP ambargo uyguluyor. Bunun vebali ağırdır kimse altından çıkamaz bunun. Bunu yapan AKP hükümetidir. Aklımızı başımıza alalım, bu da bir kurtuluş savaşıdır. Kobani'nin düşmemesi gerekiyor, Türkiye’nin düşmemesi gerekiyor” dedi. Espark Alışveriş Merkezi önünde bir süre oturma eylemi yapan grubun yanına gelen bir genç “Suriye’de İŞİD'ten kaçanlar için orada askerliğini yapan Mehmetçikler için sizden bir alkış alabilir miyim?” dedi, Oturanlaın çoğunluğu alkışladı, arkalarda oturanlardan bir kişi ise “Biz de gerilalar için alkış alabilir miyiz senden” deyince genç grubun yanından uzaklaştı. Gruptakilerden bazıları genci yuhaladı.

Hopa, Kobani için yürüdü

ARTVİN: Kobani'ye destek için Hopa meydanında toplanan grup AKP binası önüne yürüdü. Hopalılar, AKP binası önünde oturma eylemi yaptı.

 MUŞ'TA KOBANİ PROTESTOSUNDA KAN AKTI: 1 ÖLÜ

MARDİN'DE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

VAN'DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Diyarbakır Valiliği'nden açıklama

Tarsus'da Kobani protestosunda kan aktı: 9 yaralı

SULTANGAZİ'DE HDP BİNASINI KUŞATTILAR

KADIKÖY'DEKİ POLİS SALDIRISINDAN KARELER

Sultangazi'de HDP'li gence linç girişimi!

<video:127908>

GEBZE'DE OLAYLAR ÇIKTI

ESKİŞEHİR, KOBANİ İÇİN YÜRÜDÜ

SAKARYA GAZA BOĞULDU

BURSA'DA OLAYLI PROTESTO

MERSİN'DE 9 YARALI, 3 GÖZALTI

ANTALYA'DAKİ MÜDAHALEDEN KARELER

BURDUR'DA ÖĞRENCİLERDEN OTURMA EYLEMİ

Emniyette tüm izinler iptal

Rektörlük binasını ateşe verdiler

Okmeydanı karıştı!

Efkan Ala: "Şiddet misliyle karşılık bulacaktır"

Benzinliği ve otobüsleri böyle ateşe verdiler


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler