Kurtarmaya gidecek itfaiye mahsur kaldı

İzmir’de etkili olan şiddetli yağış yaşamı felç etti. İtfaiye merkezinde mahsur kalan erlerin yardımına bile arkadaşları koştu.

Yayınlanma: 25.11.2013 - 11:08
Abone Ol google-news

 

İzmir, sabaha karşı başlayan sağanak yağışa teslim oldu. Kentin bir çok noktasında ev ve işyerlerini su basarken, onlarca araç yollarda kaldı. Yağıştan en çok etkilenen yerlerin başında ise, acil durumlarda hizmet vermesi gereken İzmir Acil Kurtarma Sağlık ve İzmir İtfaiyesi’nin Tepecik’teki merkezi geldi. Merkezin hemen yanındaki derenin taşması nedeniyle itfaiye erleri mahsur kaldı.

Şiddetli yağış, başta Konak, Alsancak ve Mustafa Kemal Sahil Bulvarı olmak üzere, bir çok ana ulaşım noktasında yaşamı durdurdu. Haftanın ilk gün yoğunluğu da eklenince, İzmirliler duraklarda, yollarda kaldı. Konak Altgeçi’nde trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Basmane Garı’nı, Çınarlı’daki altgeçitleri su bastı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın Tepecik’teki ana merkezi de, Meles Deresi’nin taşması nedeniyle sular altında kaldı. Merkezdeki üç itfaiye aracı dışında tüm araçlar kullanılmaz hale geldi. Koğuşlarda uyuyan itfaiyecilerin bir bölümü binada mahsur kalırken, yardımına arkadaşları koştu. Bir itfaiyeci, kürek bulamadığı için etrafa saçılmış kütüklerden yararlanarak kullandığı şişme botla, arkadaşlarını kurtarmaya çalıştı. İtfaiyeciler, böyle bir merkezin dere yatağının hemen yanına konuşlandırılmasının yanlışlığına dikkat çekti.

Şiddetli yağış nedeniyle İzmir-Seferihisar yolu da yaklaşık 1.5 saat trafiğe kapandı. Seferihisar’da bahçe duvarının çökmesi nedeniyle park halindeki iki otomobil zarar gördü. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, dün sabah saatlerinde deniz suyunun 75 santimetre yükseldiğini tespit ettiklerini açıkladılar.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürü Murat Şahin de, dün sabaha karşı 05.00 ile 09.00 saatleri arasında Seferihisar’da  metrakareye 83.4 metrekare yağmur düştüğünü, bunun rekor sayılabileceğini vurguladı. Şahin, metrekareye düşen yağış miktarının Menderes’te 58.4, Aliağa’da 56.2, Güzelyalı’da 53.6, Dikili’de 49, Bornova’da 42.1, Bergama'da 41.8, Urla’da 41.6, Menemen’de 33.8, Çiğli’de de  29.4 kilograma ulaştığını bildirdi.

Şahin, yağışların bugün de  kuvvetli ve şiddetli olarak Aydın, Manisa, Çanakkale, Balıkesir ve İzmir’de devam etmesini beklediklerini anımsattı.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler