Çürütülen iddialar savcı mütalaasında

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu (HHB) üyesi 6’sı tutuklu, 6’sı tutuksuz, 8’i hakkında da yakalama kararı bulunan 20 avukatın yargılandığı davada savcı, esas hakkındaki mütalaasını İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sundu.

Yayınlanma: 09.03.2019 - 22:26
Abone Ol google-news

Dosya kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan avukat Oya Aslan ve Günay Dağ’ın dosyalarının ayrılmasını isteyen savcı, 18 avukatın ise “Silahlı terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmalarını istedi.

İddianamede yer alan ve sanık avukatlar tarafından çürütülen iddiaların tamamı savcı mütalaasında tekrar edildi. Avukatlara yönelik farklı suçlamaların yer aldığı mütalaada ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı’nın örgüt içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet gösterdiği öne sürüldü. Savcı mütalaasında yargılama ve toplanan deliller neticeside, İdil Kültür Merkezi’nde yapılan aramalarda örgütsel ve dijital metaryallerin ele geçirildiği öne sürüldü. Materyaller içerisinde sanıkların kod isim kullanarak örgütün üst yönetim birimleriyle yazışma yaptıkları ve örgüt talimatlarının tespit edildiği iddia edildi. Ağır silahlarla yakalanan ve yargılamaları devam eden bazı isimlerin verdiği ifadeler de mütalaada delil olarak gösterilirdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede sanık avukatların, cezaevinde müvekkilleriyle yaptığı görüşmeler, Berkin Elvan’ın ölümünün ardından düzenlenen eylemlere ve müvekkillerinin cenaze törenlerine katılmaları da suçlama konusu olarak yer almıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler