Erdoğan mitinginde vahşetin görüntüleri yayınlandı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Tekirdağ'daki mitinginde Yeni Zelanda'da 49 kişinin öldürüldüğü cami katliamının görüntülerini yayınladı. Saldırganın saldırı anını dün canlı olarak yayımladığı Facebook, eleştirilerin odağında yer almış; katliamın görüntüleri sosyal medya platformları tarafından sakıncalı bulunarak yayından kaldırılmıştı.

Yayınlanma: 16.03.2019 - 13:47
Erdoğan mitinginde vahşetin görüntüleri yayınlandı
Abone Ol google-news

<video:1297669>


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 31 Mart yerel seçimleri öncesi Tekirdağ'da yaptığı mitingte Yeni Zelanda'da 49 kişinin hayatını kaybettiği katliamın görünütlerini yayınladı. 

Yeni Zelanda'daki saldırıda terörist katliamı canlı yayınlamıştı. Saldırının görüntüleri gelen tepkilerin ardından sosyal medya platformları Twitter ve Facebook'ta kaldırılmıştı.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Sizlerin buradaki varlığı, birliği, dirliği, temsil ettiğiniz değerler, Yeni Zelanda'da cami basıp Müslümanları katleden teröristin bile zoruna gitmiş. Bu katliamda kullandığı silahını da İkinci Viyana Kuşatması'nın tarihinden, haçlı seferlerinin zalim isimlerine kadar bilinen tüm Türk ve Müslüman düşmanlarıyla süslemiş."

"İstanbul'a geleceğiz, tüm camileri, minareleri yıkacağız diye zırvalamış. Be namussuz, Yeni Zelanda nire, Türkiye nire?"

"Nasıl oluyor da dünyanın öteki ucundaki bir katil, Müslümanlarla ve Türklerle ilgili bunca fesatla kafası dolu olarak harekete geçirilebiliyor?"

"İstanbul'a 3 gün bir gelmiş, 40 gün bir gelmiş. Şimdi çalışmalar yapılıyor. Bunun bağlantısı nerelerle var, çıkaracağız. Ama tabi Yeni Zelanda'dan bunların hesabının sorulmasını istiyoruz. Öyle kuru kuruya, şöyle bir müddet yatsın, ondan sonra çıksın. Olmaz böyle şey. 49 insan... Bu bir katliam, bunun hesabının sorulması lazım. Aksi takdirde bu gidiş iyi bir gidiş değil."

"Haçlı artıklarının uykusunu kaçıracak"

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Gaziosmanpaşa’da yaptığı konuşmada ise, "Gaziosmanpaşa’nın tüm mahallerindeki kardeşlerime sevgilerimi gönderiyorum. En son 22 Haziran’da buraya gelmiştim. Dünyanın en büyük 10 mega projesinden 6’sına ülkemizin imza atması şüphesiz bazılarını kıskandıracak. Yine böyle büyük bir coşku vardı. İslam düşmanlarına Müslüman karşıtlarına asla boyun eğmeyeceğiz. Bizim mazlumlara sahip çıkmamız. Şüphesiz birilerinin huzurunu bozacak. Türkiye’nin yükselmesi kuşkusuz haçlı artıklarının uykusunu kaçıracak." dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler