İran ikinci kez yalanladı: Türkiye ile PKK operasyonuna katılmadık

İçişleri Bakanlığı'ndan, İran tarafından yalanlanan "PKK güçlerine karşı İran'la ortak operasyon" ile ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, İranlı mevkidaşı Hüseyin Zülfikari ile 18 Mart'ta gerçekleştirilen operasyona ilişkin telefonda görüştü. Türkiye'den yapılan açıklamanın ardından İran Silahlı Kuvvetleri yeni bir açıklama yaparak, İran'ın Türkiye tarafından PKK’ye düzenlediği askeri harekata katıldığını ikinci kez reddetti.

Yayınlanma: 20.03.2019 - 15:53
Abone Ol google-news

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, İran İçişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Zülfikari ile 18 Mart'ta iki ülke sınır hattında eş zamanlı ve koordineli başlayan ortak operasyonla ilgili telefonda görüştü. 

<haber-dikey:1301277,1300770,1279926>

Açıklamaya göre, İnce ile Zülfikari'nin telefon görüşmesinde, Türkiye ve İran'ın güvenliği bozan suçlulara ve terör gruplarına karşı eş zamanlı operasyon yapılmasına ilişkin yaptıkları anlaşmaların hayata geçirilmesi konusunda gelinen noktadan memnuniyet duydukları dile getirildi.

Görüşmede, bölgede Türkiye ile İran'ın terörist gruplara ve uyuşturucu kaçakçılarına karşı mücadele doğrultusunda yürüttüğü iş birliğinin iki ülke halkının huzuru için önemli olduğu vurgulandı.

Bakanlık açıklamasında göre, eş zamanlı ve koordineli operasyonla ilgili Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile İran Sınır Muhafızları Komutanı Tuğgeneral Kasım Rizai'nin bugün yaptıkları telefon görüşmesinde, operasyonun bir süre daha devam etmesi kararlaştırıldı.

Görüşmede, Türkiye ve İran İslam Cumhuriyeti'nin PKK/PJAK terör örgütüne yönelik mücadelesinin kararlılıkla devam edeceği belirtildi.

İRAN'DAN İKİNCİ KEZ YALANLAMA

Türkiye'den yapılan ortak operasyon açıklamasının ardından İran Silahlı Kuvvetleri, yeni bir açıklama yaparak, Türkiye’nin PKK’ye düzenlediği askeri harekata katıldığını ikinci kez reddetti.

Reuters'ın Tesnim Haber Ajansına dayandırdığı habere göre, İran Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Ebulfazl Şikarçi, “İran silahlı kuvvetleri, Türkiye ile sınır bölgesinde herhangi bir ortak operasyona katılmadı'' ifadelerini kullandı.

SOYLU'NUN AÇIKLAMASI YALANLANMIŞTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 18 Mart günü yaptığı açıklama, “Bu sabah 08.00 itibarıyla İran’la doğu sınırımızda PKK’ya yönelik ortak operasyon yapmaya başladık. Sonucu açıklayacağız” demişti.

Reuters'ın haberine göre, yarı resmi Fars haber ajansına konuşan bir kaynak, ‘Türkiye ordusunun bu sabah operasyon başlattığını ancak İran güçlerinin katılmadığını’ belirtmişti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler