Eskişehir, Türkiye’ye tohum üretiyor

Yerli tohum üretiminde önemli çalışmalara imza atan Eskişehir’de, Eskişehir Büyükşehir Tohum Merkezi’nde 600 bine yakın yerli tohum üretimi yapıldı.

Yayınlanma: 28.03.2019 - 22:08
Abone Ol google-news

 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi kendi bünyesinde ürettiği yerel tohumları Türkiye’nin çeşitli bölgelerine göndermeye başladı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in talimatıyla kurulan Büyükşehir Belediyesi Tohum Merkezi’nde 600 bine yakın yerli tohum üretimi yapıldı. Kırsalda başlattığı kalkınma projeleri ile üreticilere milyonlarca domates ve marul fidesi dağıtan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, ipekböcekçiliğini yeniden canlandırmak için de dut fidelerini ücretsiz olarak üreticilerle buluşturuyor. Yerli tohum üretiminde de önemli çalışmaların yapıldığı Eskişehir’de, kurulan tesis sayesinde yüz binlerce yerli tohum üretimi yapılıyor.

‘Halkımıza dağıtıyoruz’
Konuyla ilgili konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen, “Ülkemizin tarımda dışa bağımlığının önüne geçilebilmesi için bu konuya hassasiyet ile yaklaşmaya devam edeceğiz. Uzman personellerimiz ile halkımız için en verimli tohumları elde etmek, bunları çoğaltmak ve başta üreticilerimiz olmak üzere tüm halkımıza dağıtarak, yerli tohumlarla üretimi arttırmak istiyoruz. Çünkü biliyoruz ki bir avuç tohum, bir ömür bağımsızlık demektir. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ile 2018 yılı içerisinde 595 bin tohum ürettik” dedi.

Üretilen tohumları Türkiye’nin çeşitli kentlerinde düzenlenen takas şenliklerine gönderdiklerini belirten Büyükerşen, “Kendi düzenlediğimiz etkinliklerde de vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Ülkemizin kendi kendine yetebilen bir ülke haline gelebilmesi için tekrar üreticimizin desteklenmesi ve bu desteklerin de yerli tohumlarla yapılması gerektiğine inanıyorum” diye konuştu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler