Cumartesi Anneleri 731. kez eylemde

Cumartesi Anneleri bu hafta, 12 Mart 1994’te gözaltına alınarak kaybedilen Özgür Gündem gazetesi muhabiri Nazım Babaoğlu’nun akıbetini sordu. Eylemde Ağustos 2017’de oğluna kavuşmadan yaşamını yitiren anne Makbule Babaoğlu’nun ısrarının sürdürüleceği mesajı verildi.

Yayınlanma: 30.03.2019 - 20:57
Abone Ol google-news

Kayıplarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle sürdürdükleri eylemlerinin 731’inci haftasında Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelmek isteyen Cumartesi Anneleri, bir kez daha polis tarafından engellenince İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nin bulunduğu sokakta bir araya geldi.

Basın açıklamasını 21 Mart 1995’te gözaltında kaybedilen ve daha sonra cenazesi bulunan Hasan Ocak’ın kardeşi Maside Ocak yaptı. Galatasaray Meydanı’ndaki yasağın 32. haftası olduğunu belirten Ocak, “Bu topraklarda hak ihlallerini kamuoyuna ulaştıran gazeteciler de yönetenler tarafından her zaman hedef olarak görüldü. Nazım Babaoğlu da 90’lı yıllarda hak ihlallerinin haberlerini yapan ve hedef haline getirilen gazetecilerden biriydi” dedi. Daha sonra ise Babaoğlu ailesinin göndermiş olduğu mektup okundu.

Öte yandan İnsan Hakları Derneği (İHD), bu haftaki 366. F Oturumu’nda Aydın Çubukçu’nun durumuna dikkat çekti. Hapishanede tedavi hakkının engellendiğini vurgulanan eylemde, hapishanede kalamaz raporuna rağmen Çubukçu’nun tahliye edilmediği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler