Çerkezoğlu yargılanıyor: Demokrasilerde fikir mahkemede tartışılmaz

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlamasıyla Sapanca Asliye Ceza Mahkemesi’ nde yargıç karşısına çıktı.

Yayınlanma: 02.04.2019 - 22:23
Abone Ol google-news

Çerkezoğlu savunmasında, “3 yıl önce yapmış olduğum bir konuşmanın tartışılması gereken yer burası değildir. Demokratik ülkelerde fikirler mahkeme salonlarında tartışılmaz. Ancak ülkemiz maalesef yaşanan rejim değişikliğiyle beraber, fikirlerin, özellikle de ülkeyi yönetenlerin beğenmediği fikirlerin mahkemelerde sorgulandığı ve cezalandırıldığı bir ülke haline gelmiştir” dedi.
‘Muhatabım yönetenler’

Sapanca Asliye Ceza Mahkemesi’ nde görülen duruşmada kimlik tespitinin ve iddianamenin okunmasının ardından Arzu Çerkezoğlu savunmasını yaptı. Çerkezoğlu sistemin ve rejimin değişmesi gerektiğini söylemenin suç olmadığını belirterek değişimin sokakta verilecek bir mücadeleyle geleceğini söylemenin de suç olmadığına değindi. Konuşmasının ifade özgürlüğüne girdiğini, bu hakkın İnsan Hakları Sözleşmesi ve AİHM kararlarıyla güvenceye alındığını dile getiren Çerkezoğlu konuşmalarının muhatabının ülkeyi yönetenler olduğunu söyledi. Çerkezoğlu mevcut rejimin işçi sınıfının haklarını savunmasını ve geliştirmesini engelleyen bir rejim olduğunu belirterek, “İddianamede tarafıma isnat edilen suç, on yıllardır bayrağını onurla taşıdığım ve bugün de genel başkanlığını yürüttüğüm DİSK’in bana verdiği bir görevdir” dedi.

Yargıç, Sapanca Emniyet Müdürlüğü’ne müzekkere yazılarak panele dair elde edilen CD’nin istenmesine karar vererek duruşmayı 9 Temmuz’a erteledi. Duruşmaya 163 ülkeden 207 milyon işçiyi temsil eden Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) üyeleri, HDP Milletvekili Oya Ersoy, CHP Sakarya İl Başkanı Erdoğan Isır, CHP Sapanca İlçe Başkanı Nuray Dikmen, CHP üyeleri, KESK Eş Başkanı Aysun Gezen, üyeleri, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, TTB Başkanı Sinan Adıyaman, Halkevleri Başkanı Nuri Günay ve DİSK’e bağlı sendikalar destek verdi. l SAPANCA


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler