Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’dan ilk mesaj Cumhuriyet’e: Sıra hizmet yarışında

30 yıl sonra CHP adayı olarak Adana Büyükşehir Belediyesi’ni kazanan Zeydan Karalar, kenti mutlu insanların yaşadığı bir şehir haline getirmeyi hedefliyor. Karalar, “Her zaman birliği, kardeşliği savunacağız” diyor.

Yayınlanma: 02.04.2019 - 22:50
Abone Ol google-news

Adana’da 30 yıl aranın ardından CHP adayı olarak Büyükşehir Belediyesi’ni kazanan Zeydan Karalar, Seyhan’da başardıkları borçsuz ve kasasında parası olan belediye uygulamalarını tüm kent için gerçekleştireceklerini söyledi. Sonuçlarını zafer olarak değil seçim başarısı olarak değerlendiren Karalar, “Zafer düşmana karşı kazanılır, oysa biz sadece seçim kazandık. Her zaman olduğu gibi birliği, kardeşliği savunacağız, rakiplerimizi düşman gibi görmedik görmeyeceğiz. Seçim bitti artık hizmet yarışı başlayacak” diye konuştu.

Rakibe saygılı

Seçim dönemini ve planlarını Cumhuriyet’e değerlendiren Karalar, Seyhan Belediye Başkanlığı döneminde sürekli halkın içinde olduğunu, bu yaklaşımının kendisini Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na taşıdığını dile getirdi. Adaylığının açıklanmasının ardından kendisini karşılayan kitleye yaptığı konuşmada, “Seyhan Belediye Başkanlığı döneminde size asla kolay kolay söz vermedim. Çünkü yapılmayacak sözler veren siyasetçilerden değilim. Bilin ki Zeydan kardeşiniz söz veriyorsa mutlaka yapar. İçinizden geldim, içinizde olmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandığını anımsatan Karalar, rakiplerine de her zaman saygılı olduğunu vurguladı.

‘Sakin olun’ çağrısı

Seçim çalışmaları döneminde birçok iftira ve olumsuz davranışlara maruz kaldığını, afişlerinin sürekli indirildiğini belirten Karalar, “Her zaman arkadaşlarımıza sakin olmaları çağrısı yaptık. Rakiplerime her zaman ‘kardeşim’ diye hitap ettim. Ne olursa olsun üslubumuzu değiştirmedik. Bizim bu tavrımız tüm partili yurttaşlarımız tarafından olumlu yansıma aldı. Resmi olarak Millet İttifakı’nın CHP’li adayı olmama rağmen tüm Adanalı bizi kucakladı ve her kesimin adayı olarak süreci yürüttük” değerlendirmesini yaptı.

Sağanağa karşın

Sonuçların açıklandığı sırada sağanağa karşın on binlerce kişinin 3 saat boyunca meydanda beklemesinin kendisini duygulandırdığını belirten Karalar, önlerindeki zorlu süreci mutlaka başaracaklarını söyledi. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de en fazla borcu olan ikinci kent olduğuna dikkat çeken Karalar, şöyle konuştu:

“Seyhan Belediyesi’ni de aldığımızda borçluydu, şimdi kasasında para ve ilçenin hizmetten değişmiş dönüşmüş hali var. Bunu Büyükşehir Belediyesi’nde de başaracağız. Biz kendimize inanıyor ve güveniyoruz. Bundan sonra yapacağımız tek şey tüm ilçe belediye başkanlarımız ve belediye meclis üyelerimizle birlikte hangi siyasi partiden olursa olsun Adana’ya hizmet vererek, kenti mutlu insanların yaşadığı bir şehir haline getirmek olacak. Siyasi yarışımız bitti, şimdi kim daha fazla hizmet ediyor yarışı başlamalı. Belediye Meclisi’nde sayısal olarak azınlıkta olabiliriz. Ama Adana’ya hizmet konusunda hep birlikte hareket edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.” l ANKARA


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler