Sebahat Tuncel: İktidar Gezi'yi unutamadı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Gezi’nin hükümetin aklından çıkmadığını savundu.

Yayınlanma: 21.10.2014 - 15:04
Abone Ol google-news

Gezi olayları nedeniyle Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyelerininde aralarında bulunduğu 81 sanığın yargılanmasına başlandı. Gezi olaylarına katıldıkları gerekçesiyle 81 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Duruşmaya 69 tutuksuz sanık katıldı. Sanıkların kimlik tespiti yapıldı ve savunmalara geçildi.

Duruşmanın öğle arasında bir grup adliye önünde açıklama yaptı. Parti üyesi Çağdaş Küçükbattal, “Binlerce insanı gaz bombası terörüne maruz bırakanların, 8 canımızı katledenlerin, yüzlerce insanı yaralayan o dönemin Başbakanı Erdoğan’ın İçişleri Bakanı Muammer Güler’in, İstanbul Valisi ve emniyet müdürünün yargılanmasını isteyenler yargılanamaz. Taksim Meydanı başta olmak üzere tüm meydanlardaki toplantı ve eylem yasaklarının son bulmasını, gaz bombasının yasaklanmasını talep etmek yargılanamaz.” dedi.

Sanıklara destek için gelen HDP Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Gezi ruhunun devam ettiğini söyledi. Tuncel, “Gezi bir başlangıçtı. Hem iktidardakilerine bir şey gösterdi, ‘artık Türkiye’yi böyle yönetemezsiniz, bizi dikkate almadan bir yönetim olmaz.’ Dikkat edin 1,5 yıl geçti iktidardakiler mutlaka dönüp Gezi direnişini ifade ediyorlar. Başka noktada ifade etseler de ama hala Gezi’yi unutmadılar, unutmaları mümkün değil. İkinci olarak halklar asla Gezi’yi unutmayacak. Çünkü halklar için bir umudu, ‘örgütlenirsek, mücadele edersek, direnirsek kazanan biz olacağız’ bunu gösterdi.” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler