"Baskı paketi" sonrası 6 bin 500 yeni polis geliyor

Hâkim kararı olmadan gözaltı, gösterileri şiddet eylemi sayma, bazı tweetlerin suç sayılmasını öngören yasa değişiklikleri sonrası Emniyet'e 6 bin 500 polis alınacak.

Yayınlanma: 23.10.2014 - 12:11
Abone Ol google-news

Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne 6 bin 500 polis adayı alınacağını duyurdu.

Polis meslek eğitimlerine 6 bin 260'ı erkek 6 bin 500 aday, asıl olarak alınacak. Bin 950 aday ise yedek olarak belirlenecek.

Adaylar alacakları 6 ay süreli eğitimin ardından polis memuru olarak göreve başlayacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, polis adaylığı için 2014'te başlatılan 14'üncü dönem polis meslek eğitimlerine, 2013 ve 2014 yılları Kamu Personel Seçme Sınavının birinden KPSS - P3 puan türünden 60 ve üzeri puan alan, en az dört yıllık yükseköğretim kurumlarından veya bunlara denkliği kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar başvurabilecek.

POLİS OKULLARINDA KONTENJAN ARTIRILDI

Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü'nden personel ihtiyacının karşılanmasına yönelik, daha önce sadece Ankara ile sınırlı olan fakülte yüksek okulları alımlarının, üç şehre çıkarıldığı, öğrenci sayısının da yılda ortalama 25'ten 2 bin 500'e çıkarıldığı bildirildi.

DAVUTOĞLU "POLİS DEVLETİ"NİN AYRINTILARINI AÇIKLAMIŞTI

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı ve “iç güvenlik reformu” olarak nitelendirdiği yasa değişiklikleriyle “hâkim kararı olmadan” vali yardımcısı ya da emniyet amirinin izniyle polis, kişileri tek ya da toplu olarak 24 saat gözaltında tutabilecek, üst ve araç araması yapabilecek. “Maskeyle sokağa çıkanlar” potansiyel suçlu olarak görülecek. “Şiddet ve nefret söylemi” içerdiği gerekçesiyle tweetler suç sayılabilecek, molotofkokteyli “silah” olarak tanımlanarak cezaları artırılacak. Hükümet, “reform”un kapsamına “dilekçeyle soyadı değiştirme”, uyuşturucuyla mücadele, Alevilerin sorunlarının çözümü, iş sağlığı ve güvenliği gibi düzenlemeleri de ekleyerek özgürlükleri sınırlandıran değişiklikleri maskeledi.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler