Ekrem İmamoğlu yapacağı ilk icraatı canlı yayında açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Fox Tv'de İsmail Küçükkaya'nın Çalar Saat programında açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 18.04.2019 - 08:02
Abone Ol google-news

<video:1351133>

 

 

İşte İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Mazbatayı alma ortamı biraz yoğundu. Daha sonra büyükşehir belediyesine geçtik. Büyük bir kitle toplandı. Hiç haber vermeden insanların akarak gelmesi. Saraçhanede her kesimden insan vardı. O insanların sevgisini hissediyorsuuz. dün akşam efes pilsen maçı için söz vermiştik. Söz verdiysek gideceğiz dedim. Gittik çok da güzel bir maç izledik. Rakibimizi yendik. Eve geçtik annem babam geldi kızım sitem yaptı. Oğlum burda iki çocuğum evde demiştim. çocuklarımadına söz veriyorum demiştim. Eve girdim kızım hemen bir oğlunuz yanınızda iki çocucuğunuz evde değil mi dedi? Hemen bir sitem.

Annem çok duygulu tabi çok duygulandılar. Onların maneviyatı beni çok koruyor ona inanıyorum. Gözyaşlarıyla karşıladılar. Dün meydanda da söyledim Allahım beni aileme mahçup etme. Dolayısıyla insanın anne babasına ailesine mahçup olmaması bu çok değerli. ki bu asil görevi asil bir şekilde yapabilesiniz. En çok ailemi ihmal ediyorum . Bir anne oğlunun dizinin dibinde olmasını ister.

Hukuk üstündür insanlığın nefesidir bence. hukuk olmadan insan nefes alamaz. Adaletin bittiği yerde insanın nefes alamaması gibi. Sokaktaki sokak hayvanından tutun da doğaya karşı insanların birbirine karşı diyaloglarına karşı... Hukuk çok derin bir mesele. 

KÜÇÜKKAYA SORDU, İMAMOĞLU: YAPMAYIN! - VİDEO

<video:1351105>

‘AZINLIK: BÖYLE BİR TARİF OLABİLİR Mİ?

Ben bir kelimenin bu ülkenin gündeminden kalkmasını istiyorum: Azınlık. Böyle bir tarif olabilir mi? Hepimiz 16 milyonun bir parçasıyız.Seçimle ilgili teminat verenlerin, seçimden sonra neler söylediğini de duyuyoruz. Hep söyledim, “Hakkımı yedirtmem, kimsenin de hakkını yemem.”Katılımcılık benim işimi kolaylaştıracak. Mutlak katılımcılık, mutlak şeffaflık. Belli bir zümre kaybetmenin de seçimin bir parçası olduğunu unuttu. Hem sınıflandırmak, hem kutuplaştırmak hem ayrıştırmak. Alevi, Kürt, Sünni… Saymak bile bölmektir. Tabi ki Kürt vatandaşımın oyunu alacağım, ayrı bir yere koymak yerine bir bütünün parçası olmak gerektiğini düşünüyorum.

İMAMOĞLU'NDAN 3 BÜYÜKLERE MESAJ - VİDEO
<video:1351186>
İsmail Küçükkaya'nın, "Başakşehir'e destek olacak mısınız?" sorusunu da yanıtlayan Ekrem İmamoğlu, "Bir Büyükşehir Başkanı'nın işi spor kulübü yaratmak değildir. Ben çok şanslıyım. 1903'te kurulmuş Beşiktaş, 1905'te kurulmuş Galatasaray ve 1907'de kurulmuş Fenerbahçe gibi dünya markalarının yer aldığı şehri yöneteceğim. Bu kulüplerin, İstanbul'u dünyada tanıtmaları için bir odak noktası olurum. Benim işim bir spor kulübü yaratmak ve ona destek olmak değil." ifadelerini kullandı. 

ÖĞRENCİLERE İYİ HABER

İmamoğlu, "İlk işlerimizden birisi öğrencilerin aylık akbilini 50 liraya düşürmek olacak demiştiniz sözünüzü tutacak mısnız?" sorusuna "Derhal, hemen" diye yanıt verdi.

"ANITKABİR'E GİDECEĞİM"

İmamoğlu, Küçükkaya'nın Anıtkabir'e gidecek misiniz? sorusuna "Elbette gideceğim" dedi.

İmamoğlu, "Halkımızla buluşmamızı bu hafta sonu, 16 milyonumuzla buluşmak istiyoruz, bugün içerisinde tarihi saati netleştireceğiz. İçinde siyasi söylem olmadan İstanbul ile kutlama yapmak istiyoruz. Sonrasında Meclisi'miz olacak. Sonrasında elbette Anıtkabir'e gideceğim" şeklinde konuştu.

Küçükkaya, "Deftere tekrar yazacaksınız?" sorusuna ise gülerek "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı" yazacağım dedi.

<haber-dikey:1351042>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler