İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: YSK en doğru kararı verecektir

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yerel seçimlerin üstünden 36 gün geçtiğini anımsatarak, “Yarınla ilgili bir sürecimiz var. Bu seçim bitmiştir. Sonuç nettir. YSK, demokrasi adına, doğru kararı verecek, Türkiye’nin önünü açacak. Bu kadar net” dedi. İBB’de ‘israf’ döneminin bittiğine de dikkat çeken İmamoğlu “Paranızı çarçur etme dönemi bitmiştir. Kim israf yapıyorsa takip edeceğiz. Şatafatmış, oymuş buymuş, bu dönem bitti. İstanbul’dan Türkiye’ye göstereceğiz” diye konuştu.

Yayınlanma: 05.05.2019 - 12:50
Abone Ol google-news

<video:1378525>

 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yenikapı’daki Avrasya Gösteri ve Kültür Merkezi’nde miting düzenledi.

Sahneye ilk olarak İstanbul Gönüllüleri Kent Orkestrası çıktı. Orkestranın çaldığı İzmir Marşının ardından yurttaşlar, “Ekrem Başkan” ve “Hak, hukuk, adalet” sloganları attılar.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yerel seçimlerin üstünden 36 gün geçtiğini anımsatarak, “Yarınla ilgili bir sürecimiz var. Bu seçim bitmiştir. Sonuç nettir. YSK, demokrasi adına, doğru kararı verecek, Türkiye’nin önünü açacak. Bu kadar net” dedi. İBB’de ‘israf’ döneminin bittiğine de dikkat çeken İmamoğlu “Paranızı çarçur etme dönemi bitmiştir. Kim israf yapıyorsa takip edeceğiz. Şatafatmış, oymuş buymuş, bu dönem bitti. İstanbul’dan Türkiye’ye göstereceğiz” diye konuştu. 
 
Ekrem İmamoğlu, Yenikapı’daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen “İstanbul Gönüllüleri” etkinliğine katıldı. İlk olarak İstanbul Gönüllüleri Kent Orkestrası ve İmamoğlu’nun seçim şarkılarını yapan Ümraniyeli Umut Çoban ve Erdem Kaya çıktı. Daha sonra kurulan platformda yurttaşlara seslenen İmamoğlu, ilk iftarını Sultanbeyli’deki rastgele bir evde açacağını söyleyerek, “Bu Ramazan’da komşularınızla iftar ve sahur sofrası kurun. İnsanların birbirine bakışları, birbirleriyle muhabbeti değişecek.
 
Ramazan ayı iyilik ayı. İyilik yapın. İhtiyacı olanlara iyilik yapın. Saygı duyma ve sevgi ayı Ramazan. Her gün gördüğünüz ama selam vermediğiniz birileri varsa, selam verin. İstanbul, sizin gözünüzde ve gönlünüzde bambaşka bir yer olacak, göreceksiniz. Ülkemize, bolluk ve bereket getirsin. Biz, idari olarak gerekeni yapacağız. İhtiyacı olan ailelere mutlaka yardımcı olacağız. Ama bunu yaparken kimseyi rencide etmeyeceğiz, kalbini kırmayacağız. Ramazan ayınız kutlu olsun” diye konuştu. 19 Mayıs’ın yaklaştığını anımsatan İmamoğlu, “19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşlarıyla beraber bağımsızlık mücadelesini başlatmak üzere cephelerde savaşmış, Samsun’a ayak basmış, İstiklal mücadelesini harekete geçirmiş ve bu mücadele sonunda, 29 Ekim 1923’te, bize hediye ettiği Cumhuriyeti kurmuştur. İşte Kuvay-ı Milliye bilincinin ilk adımı olan 19 mayıs 1919’un 100’üncü yıl dönümünü İstanbul’da doya doya yaşayacağız. Bu güzel bayramı, hep birlikte, 16 milyon vatansever İstanbullu ile birlikte, 82 milyon vatansever Türkiye ile birlikte kutlayacağız” dedi. 
 
“İstedikleri aday seçilmedi diye, şaibeliymiş”
 
İmamoğlu, yerel seçimlerin üstünden 36 gün geçtiğini anımsatarak, şunları söyledi:
“Yarınla ilgili bir sürecimiz var. İstanbul’da seçimin sonuçlanmaması adına birileri ellerinden geleni yapıyor. ‘1 oyla bile seçilsen kazanırsın’ sonra da ‘14-15 bin oy farkla belediye başkanı mı olunurmuş’ dediler. İstanbul’da bazı ilçelerde, 40’a yakın ilde çok az oy farkla belediye başkanları seçildi. 1 oy farkla bile seçilebilirsiniz. Bundan medet ummak kadar aklı kıt bir şey olmaz. Bir sürü itirazlarda bulundular. İtiraz etmek demokratik bir hak. Yalnız her gün başka bahane buldular. ‘Bir şeyler oldu ama tam anlatamıyoruz. Aslında CHP de bir şey yapmadı ama bir şeyler olduğunu düşünüyoruz’ dediler. Böyle bir komedi dünya tarihinde yok. İstanbul’da 4 çeşit oy kullanıldı. Bu 4 çeşit oyun hepsi tek zarfa atıldı. Bu zarftan muhtar, İlçe belediye meclisi, İlçe belediye başkanı temiz çıktı. Ancak, İBB Başkanı, ‘Niye bu seçimde Ekrem İmamoğlu seçildi?’ oldu. İBB Başkanı kendi istedikleri aday seçilmedi diye, şaibeliymiş. Sizin adayınız seçilmedi diye bir seçime şaibeli diyerek komik duruma düşmeyin. Bu 16 milyon insan, Ekrem İmamoğlu’nu sevdi. Bu seçim bitmiştir. Sonuç nettir. YSK, demokrasi adına, ülkenin demokrat bir ülke olduğu adına doğru kararı verecek, Türkiye’nin önünü açacak. Bu kadar net.”
 
“İşinize bakın”
 
Türkiye’de ekonomik krizin arttığını da vurgulayan İmamoğlu “YSK da dinlesin. Genç işsiz oranı yüzde 27. İşsizlik oranı yüzde 15. Can yanıyor. Dünyanın en yüksek enflasyonu ile yaşayan ülkelerden biriyiz. 2-3 ay önce 2 bin 200 TL’lerden bahsediyorduk. Bir hurma 2 TL. Yurttaş alışveriş yapamıyor, esnaf da kan ağlıyor. Yürekli bir adam gelmiş, size yardımcı olacak. Siz de işinize bakın. Ekonomik sorunlarla ilgilenin. Vazifelerini ihmal etmeyin. Biz de size yardımcı olalım. Bu şehri ayağa kaldıracağız. Size yardımcı olacağız. En önemli şeylerden biri israf. İBB’de de olabilir. Türkiye’nin kurumlarında da olabilir. Sizin paranızı çar çur etme dönemi bitmiştir. Her kuruşunuza sahip çıkacağız. Kim israf yapıyorsa takip edeceğiz. Bu dönemim bittiğini herkese göstereceğiz. İsrafa son vereceğiz” ifadelerini kullandı.
 
Yeni nesil belediyecilik anlayışını İstanbul’da hakim kılacağını belirten İmamoğlu, çalışmalarını İstanbul Gönüllüleriyle sürdürmeye devam edeceğini kaydedetti. İmamoğlu  “Eğitimde, çevrede, sokak canlılarında, kültürde, sanatta, trafikte, toplumun her konusunda gönüllü insanlar bu şehre hizmet edecek, kente sahip çıkmanın keyfine varacak. Talimatı sizden alıp, hesabı da size vereceğiz. İstanbul gönüllüsü takımdır, şikayet etmez, katkı sunar, her zaman güler yüzlüdür. İnsanları eşit görür ve herkese eşit davranır. Asla ayrıştırmaz, birleştirmez. Tek isteğim şu. En demokrat belediye başkanı olmak. Bizim gönlümüzde herkes bir. Bu şehirde mutluluğun ve özgürlüğün tadını çıkarırken, 2030’da 2050’de adil bir İstanbul yaratmak hedefindeyiz. Hep beraber bunu başaracağız” dedi. 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler