67’sinde tıbbı bitirdi

Samsun’da 47 yıldır eczacılık yapan, daha önce iki fakülte ve bir yüksekokul bitiren Gönül Berker (67), 2011 yılında başladığı Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi’ni 6 yılda tamamladı.

Yayınlanma: 22.05.2019 - 23:00
Abone Ol google-news

1981 yılında OMÜ Tıp Fakültesi’ni kazanan Berker, eğitimin Hacettepe Üniversitesi’nde verilmesi nedeniyle devamsızlıktan okuldan atıldı. 30 yıl aradan sonra çıkan öğrenci affından yararlanarak 2011’de yeniden kayıt yaptıran Berker, üniversitenin en yaşlı öğrencisi olarak öğrenimine başladı. 2017’de mezun olan Berker, 6197 sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun’un 19’uncu maddesi nedeniyle doktor olamadı. Söz konusu maddede “Bir eczane sahibi eczanesi dışında ilaç tertip edemeyeceği ve mesleki dışında bizzat ticaret yapamayacağı gibi öğretmenlikten ve seçimle elde edilen vazifelerden başka bir iş de kabul edemez” hükmü yer alıyor.

Tıp fakültesine ilk başladığında dersine giren genç akademisyenlerin kendisine, “Hocam benim dersimi dinlemeye mi geldiniz?” diye sorduklarını söyleyen Berker, “Eczacılık fakültesini bitirdikten sonra eczane açmadan önce bir yıl vekil öğretmenlik yapmıştım, orada ders verdiğim bir öğrencim bana profesör olarak bana ders anlattı” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler