Komandolar Kuzey Irak'ta... Kara ve hava harekatı

Kuzey Irak'ta, Hakurk bölgesindeki PKK hedeflerine kara ve hava harekatı düzenlendi. Milli Savunma Bakanlığı'nın son dakika açıklamasına göre komandoların dün saat 20.00'de başlayan harekat sürüyor. Harekata 'Pençe' adı verildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ana kadar 9 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Yayınlanma: 28.05.2019 - 09:55
Abone Ol google-news

Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesine kara ve hava harekatı başladı. Kara Kuvvetleri topçu bataryaları ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı jetlerin atışlarıyla başlayan harekata komando tugayları da katılıyor.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Pençe Operasyon Planı çerçevesinde, 27 Mayıs 2019 öğleden sonra Kara Kuvvetleri topçu bataryaları ve Hava Kuvvetlerimizin atışlarını müteakip saat 20.00’de Irak kuzeyinde teröristlerin yuvalandığı bölgelere karşı komando tugaylarımızla bir harekât başlatılmıştır.

Bakanlıktan yapılan yeni açıklamada Pençe Harekatı'nda şu ana kadar 9 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

<haber-dikey:1414238>

Operasyon ATAK helikopterlerimizin de desteğinde planlandığı şekilde devam etmektedir.

Bu harekât ile Hakurk bölgesindeki terör örgütünce kullanılan mağara ve sığınakların imha edilmesi ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amaçlanmaktadır."

MİLLİ SAVUNMA BAKANI AKAR İDARE ETTİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kuzey Irak'ta hava ve karadan düzenlenen operasyonu harekat merkezinden takip etti. Bakan Akar ve TSK Komuta Kademesi Irak kuzeyi Hakurk bölgesinde başlatılan operasyonu gece süresince Silahlı Kuvvetler Komuta ve Harekat Merkezi'nden sevk ve idare etti.

Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında harekata ilişkin bazı görüntüler de yer aldı...


Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Pençe operasyonu mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Irak'a düzenlenen 'Pençe operasyonu' ile ilgili mesaj paylaştı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Twitter hesabından paylaşılan mesajda şu ifadeler yer aldı:
''Terör örgütü PKK’ya göz açtırmayan kahraman Mehmetçiklerimize sınır ötesindeki bu zorlu operasyonda başarılar diliyorum.
Dualarımız sizlerle. Allah yar ve yardımcınız olsun!''

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler