Gaziantep’te Cumhuriyet düşmanı imamdan skandal ifadeler: Keşke o gün savaşı kaybetseydik

Gaziantep’te İyinacar Camisi'nin Cumhuriyet düşmanı imamı F.Y., bayram hutbesinde bir skandala imza attı. İmam F.Y., Kurtuluş Savaşı ile ilgili "Şöyle kahramanlık yapılmış, böyle kahramanlık yapılmış. Yunanlıları denize döktüler. Nerde döktüler. Hepsi yalan, keşke o gün savaşı kaybetseydik, belki Osmanlı’yı daha sonra yeniden kurabilirdik” dedi. Gaziantep Valiliği hakkında soruşturma başlatılan imamın açığa alındığını duyurdu.

Yayınlanma: 04.06.2019 - 12:20
Abone Ol google-news

<video:1425187>

Gaziantep’te bayram namazını kılmak için İyinacar Camiine gidenler hutbe sırasında cami imamı F.Y.'nin ifadeleri ile şok yaşadı.

Kurtuluş Savaşı'nda verilen bağımsızlık mücadelesi ile igili skandal ifadeler kullanan, Cumhuriyet düşmüno imam F.Y., “Kurtuluş mücadelesinde bizi kandırdılar. 1.İnönü’de şöyle zafer kazandılar, 2.İnönü’de şöyle zafer kazandılar. Sakarya’da şöyle zafer kazandılar. Şöyle kahramanlık yapılmış, böyle kahramanlık yapılmış. Yunanlıları denize döktüler. Nerde döktüler. Hepsi yalan, keşke o gün savaşı kaybetseydik, belki Osmanlı’yı daha sonra yeniden kurabilirdik” dedi. 

AÇIĞA ALINDI

Gaziantep Valiliği, bayram namazı öncesi vaazda sarf ettiği sözler nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan İyinacar Camii imamının açığa alındığını duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, imam hakkında idari soruşturma açıldığı hatırlatılarak, "İlimiz Şahinbey ilçesi İyinacar Camisi'nde bayram namazında yapılan vaazla ilgili sosyal medya ve basında yer alan haberler üzerine idari soruşturma başlatılmış, ilgili görevli bu kapsamda açığa alınmıştır" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler