Can derdine kur derdi eklendi

Bağırsak kanseri hastaları, kullanmak zorunda oldukları torbalar için fark ödemek zorunda.

Yayınlanma: 19.06.2019 - 21:25
Abone Ol google-news

Bağırsak kanseri hastalarında kullanılan ileostomi ve kolostomi torbalarının da aralarında bulunduğu birçok yaşamsal medikal malzemeye kur farkı nedeniyle 200 ile 300 TL arasında zam geldi. Devletin farkı ödemediğini belirten hastalar, yüksek zam nedeniyle mağdur olduklarını söylediler.

300 TL’lik fark
Hastalardan G.A. 2014’te bağırsak kanseri teşhisi konulunca ameliyat oldu. Daha sonra bağırsağı dışarı alınan G.A. torbayla yaşamaya başladı. Ameliyat olduğu hastaneden aldığı raporla 2 ayda bir bu torbaları alan G.A. yurtdışı kökenli aracı şirkete herhangi bir fark ödemedi. Ancak son 1 yıl boyunca 100, 120 ve en son da 300 TL fark istenince duruma şaşırdı. İlgili şirketi arayan G.A. kur farkı nedeniyle bu farkın oluştuğunu ve devletin bunu karşılamadığını öğrendi. Devlet kurumlarından da konuyla ilgi bilgi isteyen G.A. herhangi bir cevap alamadı.

Karşılaştığı durum karşısında mağdur olduğunu söyleyen G.A kendisi gibi binlerce hastanın olduğunu belirterek “İşsizim. Başta devlet tarafından karşılanan ve hiç fark vermediğim bu torbalara zam gelmesi beni zora soktu. Hayatım boyunca taşıyacağım bu torbalara 300 TL ödemek gibi bir imkânım bulunmuyor. Şimdi 300 TL ödüyorum önümüzdeki aylarda ne kadar ödeyeceğimi bilmiyorum. Daha da zam gelirse bunu alma imkânım bulunmayacak. Ne yapacağımı bilmiyorum. Firmayı değiştirmek istiyorum ancak diğer firmalarda kullandığım ürün bulunmuyor. Devletin bu konuda sorunu çözmesini istiyorum” diyerek mağduriyetini anlattı.

Sağlık Bakanlığı’na çağrı
Konu ile ilgili görüştüğümüz Eczacı Semih Güngör, kur sabitlemesi yapıldığını ancak son dönemde kurun dolar ve Avronun 2 kat artması ile yeniden bir fiyatlandırılmaya gidildiğini belirterek “Önceden Bakanlık ödüyordu şimdi katkı payı istenmeye başlandı. Fiyatlar hastayı zorluyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler