Ahşabın sesi Odunpazarı’nda

Odunpazarı Belediyesi tarafından 5.’si düzenlenen Uluslararası Ahşap Heykel Festivali, “Festival Yürüyüşü” ile başladı. Her festivalin sonunda Eskişehir’e yepyeni bir orman kazandırdıklarını belirten Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Barış, Özgürlük, Adalet ve Kardeşlik ormanlarının ardından bu sene de Demokrasi Ormanı ile beşinci festival ormanımızı açarak, yeşile, doğaya ve çevremize olan hassasiyetimize değerli bir katkı daha sunacağız” dedi.

Yayınlanma: 20.06.2019 - 20:11
Abone Ol google-news

Odunpazarı Belediyesi tarafından 5.’si düzenlenen Uluslararası Ahşap Heykel Festivali, başladı. Festival yürüyüşüne; cambazlar, palyaçolar, halkoyunları ekipleri, Odunpazarı Belediyesi Tiyatro Mürdülüğü’ne bağlı tiyatrocular ve sanatçılar ile Sirk Bandosu eşlik etti. Sirk Bandosu yürüyüş boyunca marşlar çaldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festival yürüyüşü, Odunpazarı Meydanı’nda sona erdi. Yürüyüşün ardından Odunpazarı Meydanı’nda gerçekleştirilen törene Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, CHP Eskişehir İl Başkanı Abdulkadir Adar, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, Odunpazarı Belediyesi’nin AKP’li ve CHP’li Meclis Üyeleri, festivalde yer alan sanatçılar ve bilim insanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış seremonisinde Kırım Derneği Halk Dansları Grubu, Odunpazarı Belediyesi modern dans ve halk dansları gurubu dans gösterisi yaptı. 

‘Odunpazarı’nı kucaklıyoruz’

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “‘Ahşabın Sesi’ olan bu uluslararası festivalimiz aynı zamanda birbirinden eşsiz eserlerin şehrimize kazandırılması adına da önemli bir misyon üstleniyor. 4 yılda festivalimize konuk ettiğimiz yaklaşık 300 sanatçının ortaya çıkardığı ahşap eserler, festivalin ardından büyük beğeni toplayan ve her yıl binlerce kişinin gezdiği Ahşap Eserler Müzemiz ve birçok sanat alanımızda yerini alarak, Eskişehir ve Odunpazarı’nın kültür ve sanat hazinesini daha da zenginleştirdi” dedi.

‘Demokrasi Ormanı geliyor’

Her festivalin sonunda Eskişehir’e yepyeni bir orman kazandırdıklarının da altını çizen Kurt, Odunpazarı Belediyesi’nin 5 yılda Odunpazarı’na 450 bin metrekare orman kazandırdığına dikkat çekerek, şunları kaydetti:

“Barış, Özgürlük, Adalet ve Kardeşlik ormanlarının ardından bu sene de Demokrasi Ormanı ile beşinci festival ormanımızı açarak yeşile, doğaya ve çevremize olan hassasiyetimize değerli bir katkı daha sunacağız.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise “Ahşap Heykel Festivali uluslararası bir festival. Bu tarihlerde dünyanın pek çok kentinde heykel sanatı ile uğraşanların orman idareleri ile anlaşarak, ömrünü doldurmuş ağaçlardan kalıcı güzel sanatlar eserleri meydana getiriyor” ifadelerini kullandı. 5. Uluslararası Ahşap Heykel Festivali’ne katılan bilim insanları ve sanatçılar çalışmalarına başladı. Odunpazarı’ndan tokmak ve testere seslerinin yükseldiği festival, 1 hafta boyunca birbirinden güzel etkinliklere sahne olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler