Ankara’da Medipol tepkisi sürüyor

Ankara meslek örgütleri, sendikalar ve odalar Tarihi Ankara Garı’nın yerleşkesinin Ankara Medipol Üniversitesi’ne devredilmesine ortak basın açıklaması ile tepki gösterdi.

Yayınlanma: 31.07.2019 - 16:51
Abone Ol google-news

Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Ankara Şube Başkanı İsmail Özdemir, “Bir dönem çağdaş uygarlığın taşıyıcısı ve simgesi olan demiryollarının amaç dışı rantsal kullanıma açmak akıl ve bilim dışıdır” dedi.


DİSK Ankara Bölge Temsilciliği, KESK Ankara Şubeler Platformu, TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu, Ankara Tabip Odası (ATO) ve Ankara Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (ASMMMO), Ankara Garı’nın, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Ankara Medipol Üniversitesi’ne devredilmesine ortak basın açıklaması ile tepki gösterdi. Ankara Garı önünde düzenlenen açıklamayı okuyan BTS Ankara Şube Başkanı Özdemir, “Alanın, adı geçen üniversiteye tahsis edilip edilmediği sorusu yanıtsız bırakılmış ve yapılan işlemler kamuoyundan gizlenmiştir. Gar binasının içerisinde bulunduğu yerleşke Cumhuriyetin ilk yapılarını içinde barındırmaktadır. Bir dönem çağdaş uygarlığın taşıyıcısı ve simgesi olan demiryollarının amaç dışı rantsal kullanıma açmak akıl ve bilim dışıdır” dedi. Açıklama, “Demiryolu halkındır, satılamaz”, “Ranta, talana hayır” sloganlarıyla sık sık kesilirken, CHP’li milletvekilleri Gamze Taşçıer ve Servet Ünsal da Ankara Garı’nın önüne gelerek açıklamaya destek verdi.

‘Sermaye lehine bilinçli tercih’
Özdemir, Ankara Medipol Üniversitesi’ne tahsis edilen yerleşkenin inşaat alanının 300 bin metrekare olduğunu belirterek, “Kamusal hizmetin sürdürülmesinde TCDD’nin kurumsal olarak ihtiyacı olan bina ve arazilerin kullanım amacı değiştirilerek bir vakıf üniversitesine tahsisi, sermaye lehine bilinçli bir tercihi göstermesinin yanı sıra toplum yararını yok saymak ve oluşmuş olan rantı kişisel ve grupsal çıkarlarla dağıtmak anlamına gelmektedir” dedi. Yapılan tahsise gösterilen tepkiyi, Ankara Medipol Üniversitesi Rektörü’nün “kirli hesap” olarak nitelediğini söyleyen Özdemir, “Rektör beyin açıklamasında yer alan ve kamuoyundan gizlenen ‘gerçekleştirilen işlemler’ tanımlaması, Türkiye’de halen yürürlükte olan kapalı kapılar ardında iş yapma anlayışının itirafı niteliğindedir” ifadelerini kullandı. Özdemir, “Protokol öncesinde ve sonrasında gerçekleştirilen iş ve işlemler nelerdir? Şehir hastaneleri yapılması, kamu hastanelerinin boşaltılarak şehir hastanelerine taşınması, şehir içinde özel hastane alanları yaratılması bu iş ve işlemlerin birer parçası mıdır” sorularını yöneltti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler