Grup Yorum üyelerinin aileleri de açlık grevinde

Grup Yorum üyelerinin taleplerinin karşılanmaması ve üzerlerindeki baskıların devam etmesi üzerine aileler de açlık grevine başladı. HDP milletvekili Meral Danış Beştaş, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle soru önergesi vererek konuyu TBMM gündemine taşıdı.

Yayınlanma: 05.08.2019 - 22:13
Abone Ol google-news

Bazı üyeleri tutuklu olan bazı üyeleri hakkında da yakalama kararı bulunan Grup Yorum üyelerinin baskılara karşı başlattıkları açlık grevine ailelerde katıldı.

Grup Yorum üyeleri Bahar Kurt, Helin Bölek, İbrahim Gökçek ve Barış Yüksel konser yasaklarının kaldırılması, haklarındaki davaların düşürülmesi için haziran ayında süresiz açlık grevine başladılar. Grup Yorum üyelerinin taleplerinin karşılanmaması ve üzerlerindeki baskıların devam etmesi üzerine ailelerde açlık grevine başladı.

Gazetemize mektup

Burhaniye T Tipi Hapishanesi’nde iki yılı aşkın süredir tutuklu bulunan Bahar Kurt, gazetemize gönderdiği mektupta, son 3 yılda İdil Kültür Merkezi’nin sürekli basıldığını, 20’ye yakın arkadaşlarının tutuklandığını ve konserlerinin iptal edildiğini belirtti. Kurt, hukuksuzluğa karşı bildikleri demokratik yollarla direndiklerini belirterek, “Gelinen aşamada bedenimizi ortaya koymaktan başka çaremiz kalmadı” ifadelerini kullandı.

TBMM gündemine taşındı

Bu arada, HDP milletvekili Meral Danış Beştaş, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle soru önergesi vererek konuyu TBMM gündemine taşıdı.
Grup Yorum’un konserlerini ve çalışmalarını yürüttükleri İdil Kültür Merkezi’nin sürekli basıldığı ve her konser sonrası gözaltına alınan grup üyeleri hakkında açılmış sayısız dava olduğu kaydedilen önergede şunlar ifade edildi: “Grup üyelerinden Bahar Kurt halihazırda Burhaniye Cezaevi’nde, Barış Yüksel ile İbrahim Gökçek Silivri 9 No’lu Cezaevi’nde ve Helin Bölek ise Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’nde halen açlık grevindeler. Tüketmeleri gereken türden şekerin kantinde bulunmadığı; vitamin, limon ve sair sıvı gıdaların yeterli olmadığı bilinmektedir. Bu durumun aileleri büyük bir endişeye sürüklediği şüphesizdir. Açlık grevinin süresiz-dönüşümsüz olması da bu endişeleri artırmaktadır.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler