Muhabirimize dava

Avşar, Savcı Ekren hakkında soruşturmayı haberleştirmişti

Yayınlanma: 06.08.2019 - 20:08
Abone Ol google-news

Sözcü gazetesi davasının ilk iddianamesini hazırlayan Cumhuriyet Savcısı Asım Ekren’in 2002 yılında görev yaptığı Osmaniye’de “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” dosyasında şüphelilerden haksız menfaat temin etmeye çalıştığı gerekçesiyle hakkında açılan dava sonunda 10 ay hapis cezasına ve para cezasına çarptırıldığını haberleştiren gazetemiz muhabiri Seyhan Avşar hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada Avşar hakkında iki ayrı iddianame düzenlendi. İlk iddianamede Savcı, Avşar’ın “hakaret” suçundan yargılanması istedi. Ancak Başsavcı Vekili iddianameye müdahale ederek, Avşar’ın, “Terörle mücadelede görev almış kamu görevlisini hedef gösterme” suçundan yargılanması gerektiğini belirtti. Hazırlanan yeni iddianame İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Avşar’ın 3 yıla kadar hapsi isteniyor.
Gazetemizde 6 Mart tarihinde manşetten duyurulan, “Sözcü Savcısı Sabıkalı Çıktı” haberi nedenli muhabirimiz Seyhan Avşar hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı. Ancak Avşar’ın avukatı Nesrullah Oğuz UYAP sistemine baktığında ise iki farklı iddianame ile karşılaştı. İddianamenin birinin Asliye Ceza Mahkemesi’nde “Hakaret” suçundan hazırlandığını, diğer iddianamenin ise Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Terörle mücadelede görev almış kamu görevlisini hedef gösterme” suçlamasıyla hazırlandığını gördü.

Müdahale edildi
Savcı’nın ilk olarak, “hakaret” suçlamasıyla bir iddianame hazırladığı ancak başsavcı vekilinin davanın “terörle mücadelede görev almış kamu görevlisini hedef gösterme” suçundan açılması gerektiğini yönündeki müdahalesiyle ikinci bir iddianamenin hazırlandığı ortaya çıktı.
İddianamede, Avşar’ın haberinin www.sozcu.com.tr haber sitesinde yer alması nedeniyle www.sozcu.com.tr sorumlu müdürü Necdet Önemli de şüpheli sıfatıyla yer aldı.
Avşar’ın avukatı Nesrullah Oğuz, “Müvekkilim hakkında yaptığı haber nedeniyle henüz bir soruşturma başlatılmadan Sabah gazetesinin 6 Mart 2019 tarihli haberinde müvekkilimin yaptığı haberin, “terörle mücadele de görev yapmış kişileri hedef gösterme suçunu oluşturduğu öğrenildi” şeklinde bir haber yapıldı. Haberden sonra başlatılan soruşturmada, esasında hakaret suçundan iddianame düzenlenmesine karşın birileri soruşturmaya açıkça müdahale ederek, “Terörle mücadelede görev almış kamu görevlisini hedef gösterme” suçu iddiasıyla ikinci bir iddianame düzenlenmesine istedi. Baştan adı konulmuş suç vasfı belirlenmiş bir soruşturma müdahalelerle davaya dönüştürülüp devam edecek. Ancak savunma makamı olarak baştan hukuka aykırı başlayan bu soruşturmanın hukuksuzluklarla devam etmesine müsade etmeyeceğiz.” 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler