Bodrum ve Milas'taki yangın kontrol altına alındı

Muğla'nın Bodrum ve Milas ilçelerinde çıkan orman yangınları kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

Yayınlanma: 07.08.2019 - 11:57
Abone Ol google-news

<video:1523819>



 

Muğla'nın Bodrum ve Milas ilçelerinde orman yangını çıktı. 

Saat 14.15 sularında Bodrum ilçesi Mumcular Mahallesi Kanalyolu mevkisinde dumanların yükseldiğini görenler, durumu itfaiye ve orman ekiplerine bildirdi. 

Bölgeye sevk edilen 10 helikopter, 50 arazöz, 2 dozer, ilk müdahale aracı ve çok sayıda orman işçisiyle, rüzgarın etkisiyle yayılan yangına müdahale etti.

MİLAS'TA YANGIN

Milas ilçesi Tuzabat Mahallesi mevkisinde de dumanların yükseldiğini görenler, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi.

Bölgeye sevk edilen 3 helikopter, 5 arazöz ve 30 orman işçisiyle, rüzgarın etkisiyle yayılan yangına müdahale etti.

"YERLEŞİM YERLERİ İÇİN TEHLİKE BULUNMUYOR"

Muğla Valisi Esengül Civelek, yaptığı açıklamada, Bodrum'da çıkan orman yangınına ekiplerin müdahalesinin sürdüğünü belirterek, "Karadan ve havadan müdahale edilen Bodrum Mumcular'daki orman yangını kısmen de olsa kontrol altına alındı. Yerleşim yerleri için an itibarıyla bir tehlike bulunmuyor" demişti. 

KÖY SAKİNLERİ EVLERİNİ TERKETTİ

Öğlen saatlerinde başlayan orman yangınını söndürmek için Mumcular Mahallesi'ne bağlı köylerde yaşayan vatandaşlar seferber oldu. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede alevler köylere kadar ulaştı. Bazı köy sakinleri evlerini terk etmek zorunda kaldı. Çok sayıda ambulansın da sevk edildiği bölgede dumandan zehirlenen vatandaşların olduğu öğrenildi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler