Kaz Dağları paylaşımı yaptı

Turan, Aysever’e hakaret edip ‘hesap benim değil’ demişti

Yayınlanma: 07.08.2019 - 22:53
Abone Ol google-news

Enver Aysever - Bülent Turan

Gazetemiz yazarı Enver Aysever’e 2014 yılında Twitter’dan hakaret eden ve hesabın kullanıcısı olduğu tespit edilemediği için takipsizlik kararı verilen AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan aynı hesaptan önceki gün Kaz Dağları için açıklamada bulundu. Aysever, “Birincisi adres mavi tikli, ikincisi Turan kendi internet sitesinde ‘Twitter adresim budur’ diye duyuruyor. Üçüncüsü ise Türkiye’ye dair en önemli tartışmaları bu adresten yapıyor. Cuma günü bunun itirazını yapacağız. Artık savcılar hesabın onun olduğuna dair yeni bir delil ister mi merak ediyorum” diye konuştu.

AKP’li Turan’ın kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada bir ayrıntı dikkat çekti. Açıklamanın yapıldığı “turanbulent” isimli hesaptan daha önce de yazarımız Aysever’e hakaret edilmişti. Ancak savcılık, Enver Aysever’e “geri zekâlısın” diye hakaret eden AKP’li Bülent Turan hakkında hakaret suçundan yapılan soruşturmada 3 kez takipsizlik vermişti. Gerekçe olaraksa Twitter’dan onaylı hesabın Turan’a ait olup olmadığının tespit edilememesi gösterilmişti. Tespit edilemediği öne sürülen o hesaptan önceki gün de Kaz Dağları’ndaki doğa katliamı savunuldu.

Enver Aysever, 2014’te eğitim sistemini ve okulların imam hatipleşmesine doğan sürece tepki gösteren bir tweet attığını anımsatarak, şunları söyledi: “İmam hatiplerin sürekli her mahallede açılmasını ve insanları piyasacı bir sürece, özel okullara itmenin bir yolu olduğunu düşünüyorum. Bugün neredeyse insanlar çocuklarına okul bulamıyor. O yüzden attığım bu tweet’te cehalete mahkûm olan ülkemizde imam hatipler açılıyor, bu bir eleştiri. Buna cevap veren biri ‘tam bir geri zekâlısın’ diye yazdı. Avukatım Dursun Çiçek’in kızı İrem Çiçek, süreçle ilgili suç duyurusunda bulundu. Her seferinde mahkemeler, savcılar korkudan ya da adamın siyasi gücünden dolayı reddettiler ama adresin kendisine ait olmadığını söyledi dolayısıyla adres tespit edilememiş oldu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler