"Erdoğan'ın Berkin'in annesini yuhalatması insani bir şey"

Yavuz Bingöl'ün son ifadeleri sosyal medyada büyük tepkiye neden oldu. Yavuz Bingöl son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisi gibi dik duran insanları sevdiğini söyledi ve ekledi: “Ölmüş annesine küfredilen Erdoğan’ın Berkin Elvan’ın annesini yuhalatması insani bir şey.”

Yayınlanma: 03.12.2014 - 10:27
Abone Ol google-news

Hürriyet’ten Ahmet Hakan’a konuşan Yavuz Bingöl, Gezi Parkı eylemlerinden sonra kutuplaşma iklimini kırmak için hükümetin davetlerine katıldığını ve ‘kutuplaştıranlarla‘ diyalog kurulması gerektiğini düşündüğünü söyledi. Bingöl, Erdoğan’ın kendisiyle türkü söylemesini önemsediğini ve bu sayede ülkedeki gerginliğin azaldığını savundu. Ahmet Hakan’ın Yavuz Bingöl’le yaptığı söyleşi şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetlerine katıldınız. En son Başbakan Davutoğlu’nun Dersim gezisinde yer aldınız. Size bu nedenle tepki gösterenler var. Ne diyorsunuz bu tepkilere?

Küfür ve hakaret edenleri umursamıyorum. Yakınlarımdan, yakın çevremden, yıllardır arkadaşlık yaptığım insanlardan gelen eleştirileri ciddiye alıyorum.

Erdoğan: Gençlerimiz kendi sanatçılarından utanıyor, hakir görüyor - VİDEO


















Siz Gezi’den sonra oluşan kutuplaşma iklimini kırmak için mi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Başbakan Davutoğlu’nun davetlerine katıldınız?

Evet… Kutuplaşmanın ya da gerginliğin kimseye fayda getirmeyeceğini düşünüyorum. Kutuplaştıranlarla da diyalog kurulmalı. Bu işlere sanat gibi kötücüllüğü olmayan bir alanın bulaşması gerekir. Böyle düşündüğüm için katıldım davetlere.

Yavuz Bingöl'e tepkiler çığ gibi büyüyor

Esas sorun cepheleşme ise… Bunun en büyük sorumlusu olarak iktidarı görenler var… Hatta bazıları Tayyip Erdoğan ‘ın, kendi saflarını sıklaştırma adına cepheleştirme politikasını bilerek, isteyerek yürüttüğünü söylüyor. Bu durum ne olacak?

Ben sanatın gücüne çok inanan birisiyim. Sayın Cumhurbaşkanı’nın benimle iki kere türkü söylemesini önemsiyorum. En azından o hafta gerginlik olmayabilir mesela.

Erdoğan Berkin Elvan'ı terörist ilan etti annesini de yuhalattı - VİDEO


















Sizinle iki türkü söylenmesi, daha ılımlı, daha kuşatıcı mesajlar vermeyi sağlasa… “İşte sanatın dönüştürücü gücü” diye karşılanabilir. Ama pek öyle olmuyor.

Doğru ama buna karşılık ne yapacağız? Saf mı tutacağız? Ben saf tutmak istemiyorum. Ülkede hep birlikte bir şeylerin ucundan tutmanın günü gelmiştir diye düşünüyorum. Hükümet tarafı çok geriyor olabilir. Ama biraz da biz kendimize bakalım. Biz az mı geriyoruz. Küfür, hakaret gırla…

Cumhurbaşkanı’yla, Başbakan’la buluşmalarınızda siyasi görüşlerinizi söylüyor olsanız, belki tepkiler bu denli büyük olmayabilir. Oysa siz sadece iktidara görsel destek veriyor gibisiniz.

Konuşacak ortam çok oluşmuyor. Konuşacak ortam olsa sorunları dile getiririm. Mesela Sayın Başbakan Davutoğlu ile Dersim’de biraz sohbet ettik. Alevilerin sorunlarını anlattım.

“ANNESİNE KÜFREDİLDİ O DA BERKİN’İN ANASINI YUHALATTI”

Erdoğan ve Davutoğlu… Nasıl değerlendiriyorsunuz?

Tayyip Bey ve Ahmet Bey’den önce şöyle bir anlayış vardı: “Politikacı işine duygularını karıştırmayacak. Karıştırırsa başarısız olur.” Tayyip Bey de, Ahmet Bey de bu tezi yıktı. Duygularını işlerine karıştırdılar ve başarılı oldular. Mesela Tayyip Bey’in cezaevindeyken kendisine bir tabak yemek vermiş gardiyanı evinde ziyaret etmesi çok özel bir şey. Ahmet Bey’in Dersim’de bir Alevi dedesinin elini öpmesi.

Berkin Elvan’ın annesinin meydanlarda yuhalatılması… Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Burada da Tayyip Bey’in duygusallığı rol oynuyor. Sokaklarda, ölmüş annesine küfredildiği zaman ertesi gün o da Berkin Elvan’ın annesini yuhalattı. Bu çok insani bir şey… İşte duygusunu işine karıştırmak bu… Öte yandan şunu da söyleyeyim: Ölmüş anneye küfür etmek, sol değerlere inanan insanların yapabileceği bir şey mi? Ne kadar ayıp bir şey! O zaman o da öyle yapıyor.

Kimse kimsenin ölmüş ya da yaşayan annesine küfretmemeli. Ama sokakta küfür edenler üzerinden genelleme yapıp işin tüm sorumluluğunu sol değerlere inanan insanlara yüklemek de doğru değil. Ayrıca sokakta birkaç kendini bilmezin yaptığı iğrenç iş nedeniyle neden Berkin Elvan’ın annesi yuhalatılıyor ki? Berkin Elvan’ın annesinin suçu ne?

Hiçbir suçu yok tabii ki… Ama o süreçte kimse sorumluluk duygusuyla hareket etmedi. Herkes duygularını karıştırdı bu işe.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler