Ankara Barosu’ndan ‘demokratik’ Meclis

Ankara Barosu Yönetim Kurulu, meslek sorunlarının, bu bağlamda hukukun üstünlüğüne ve adil yargılamaya ilişkin sorunların çözümünde katılımcılığı sağlamak ve meslektaşlar arasında dayanışmayı arttırmak amacıyla Ankara Barosu Baro Meclisi’ni kurdu.

Yayınlanma: 22.08.2019 - 11:04
Abone Ol google-news

Ankara Barosu Yönetim Kurulu, meslek sorunlarının, bu bağlamda hukukun üstünlüğüne ve adil yargılamaya ilişkin sorunların çözümünde katılımcılığı sağlamak ve meslektaşlar arasında dayanışmayı arttırmak amacıyla Ankara Barosu Baro Meclisi’ni kurdu. Bu mecliste, baro seçimlerine katılan başkan adayları ile 5 genç avukat ile 3 stajer avukat de yer alacak.

Ankara Barosu’nun internet sitesinde yayımlanan yönergeye göre; Baro Meclisinin organları, Baro Meclisi Genel Kurulu ve Baro Meclisi Yürütme Kurulu’ndan oluşacak. Baro Meclisi Genel Kurulu’nun üyeleri şunlardan oluşacak:

Baro başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, TBB delegeleri, ilçelerdeki baro temsilcileri, baro seçimlerinde asgari 750 oy almış olan başkan adayları ile listesindeki en fazla oy almış 5 avukat, meslek kıdemi 5 yıl ve daha az olan serbest çalışan 3 avukat ile kıdeme bakılmaksızın bir başka avukat yanında SGK’lı çalışan 3 avukat, stajının ilk üç ayı içerisinde bulunan 3 stajyer avukat.
Baronun olağan genel kurulunun yapıldığı tarihte, baro meclisi organlarında görev yapan avukatların bu görevleri sona erecek. 3 ayda bir toplanacak olan Baro Meclisi Genel Kurulu’nun kararları tavsiye niteliğinde olacak. Baro Meclisi Genel Kurulu, ilk toplantıda kendi üyeleri arasından Baro Meclisi Yürütme Kurulu’nda görev yapmak üzere yedi üyeyi seçecek. Baro Başkanı, Yürütme Kurulu’nun doğal üyesi olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler