Her şey otizmli çocuklar için...

Otizmli çocuklar, ne yazık ki özel eğitim programlarından en az yararlanan grubu oluşturuyor. Oysa bu çocuklar, çok erken yaşlardan itibaren, yoğun ve kaliteli eğitil almaları halinde hızlı ilerleme gösteriyor.

Yayınlanma: 18.12.2014 - 13:29
Abone Ol google-news

Otizm tanısı konulmuş çocuklar için devlet okullarında sınıf açılıyor ama bu sınıflar, ödenek yetersizliği nedeniyle çoğunlukla dört duvar arasından ibaret oluyor. Bilindiği üzere bu çocukların özel eğitmen ve özel donanımlı materyallerle okutulması gerekiyor. Küçükçekmece'deki Göktürk İlkokulu'nda bu eğitim yılında açılan otizm sınıfı bomboştu.

İş arkadaşımız Şenay Çalışgan'ın oğlu Barış’ın okula başlaması gerekliliği bize rehber oldu ve  'Otizmle elele' projesini hayata geçirdik. Göktürk İlkokulu'na başta Cumhuriyet çalışanları olarak Halil Vedat Fıratlı İlköğretim Okulu 3/A sınıfı velileri ve yakınları, Nazife Özışık ve arkadaşları, Güneş Yayınları ve Emine hanımın katkılarıyla  OÇEM sınıfının  bütün gereçlerini temin ettik.

Sınıfın açılışı nedeniyle çalışma arkadaşımız Şenay Çalışgan'a Göktürk İlkokulu Müdürü Yusuf Sezgin tarafından plaket verildi. Çalışgan, plaket töreninin ardından yaptığı açıklamada "Bu plaket hepimizin, önemli olan bu çocuklarımızın geleceği için bir şeyler yapmak. Yanımda olan herkesle bunu başardık. Bu çocukların gelecekleri için bir şey yapabildiysem ne mutlu bana. Maddi manevi yanımda olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Hedefimiz her okula OÇEM sınıfı

Şimdi bu projeyi büyütmek en büyük hedefimiz. Amacımız, her ilkokula bir OÇEM sınıfı kurabilmek Otizimli çocuklara destek için herkesi projemize destek olmaya davet ediyoruz. İsteyen herkes, bu çok özel öğrencilere destek olabilir.

İletişim:

[email protected]

[email protected]

facebook.com/pages/Otizme-KARŞI-ELELE-Projesi

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler